UKRAJINSKA KRIZA Kirbi: Američka pomoć Ukrajini prestala; Medvedev: Napadi na lansirne raketne lokacije mogu izazvati nuklearni odgovor Rusije

RTV 12.01.2024  |  RTS, Tanjug
UKRAJINSKA KRIZA Kirbi: Američka pomoć Ukrajini prestala; Medvedev: Napadi na lansirne raketne lokacije mogu izazvati…

MOSKVA, KIJEV, VAŠINGTON - Rat u Ukrajini - 688. dan. Borbe se nastavljaju u Donjeckoj i Zaporoškoj oblasti, ka krasnolimanskom i kupjanskom frontu. Bela kuća je saopštila da je američka pomoć Ukrajini zaustavljena. Dmitrij Medvedev je upozorio na nuklearni odgovor, ako Ukrajina napadne lokacije za lansiranje raketa. Volodimir Zelenski kaže da Rusija traži taktički napredak pre Putinove kandidature.

Ruske rakete pogodile su hotel u centru Harkova, deset osoba je povređeno, među kojima i turski novinari. Ukrajinske snage pokušale su da napadnu tri ruska regiona dronovima, Rostovski, Tulski i Kaluški, ali su ih ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli. Američka pomoć Ukrajini u ratu protiv Rusije je prestala, saopštila je Bela kuća, dok su u Vašingtonu nastavljeni pregovori o paketu pomoći koji bi mogao biti u vezi sa revizijom mera bezbednosti granica.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »