Radonjić i Romić ne planiraju da tuže Srbiju, ali će tražiti naknadu štete

Beta 16.02.2024

Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja je zastupala dvojicu optuženih u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine, izjavila je danas da će njeni klijenti podneti zahtev za naknadu štete zbog neosnovanog lišenja slobode.

Ona je za Danas.rs rekla da njeni klijenti Milan Radonjić i Ratko Romić, nekadašnji pripadnici Službe državne bezbednosti, ne planiraju da tuže Srbiju, ali da će svakako iskorititi svoje pravo iz Zakonika o krivičnom postupku, vezano za naknadu štete zbog neosnovanog lišenja slobode.

"Smatram da bi bilo ekonomičnije da ministarstvo pravde reši njihov zahtev u mirnom postupku, u skladu sa poslovanjem 'dobrog domaćina' i sa načelom ekonomičnosti, bez dodatnih troškova parničnih i izvršnih postupaka", navela je Dobričanin Nikodinović.

Apelacioni sud u Beogradu objavio je 2. februara presudu, donetu skoro deset meseci ranije, po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije - pripadnici Službe državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romića pravosnažno oslobođeni krivice.

(Beta, 02.16.2024)

Povezane vesti »

Društvo, najnovije vesti »