Lek na bazi LSD označen kao revolucionarna terapija u lečenju anksioznosti: Dvostruko je efikasniji, ali ima neželjenih dejstva!

Kurir 16.03.2024
Lek na bazi LSD označen kao revolucionarna terapija u lečenju anksioznosti: Dvostruko je efikasniji, ali ima neželjenih…

Američka Uprava za hranu i lekove ( FDA) dodelila je leku sa hemikalijom LSD-a oznaku "revolucionarna terapija" u lečenju generalizovanog anksioznog poremećaja, posle ohrabrujućih rezultata kliničkog ispitivanja, objavila je biofarmaceutska kompanija " Majnd medisin", koja ga je razvila.

Predstavnik te kompanije Denijel Karlin, docent psihijatrije na Medicinskom fakultetu Univerziteta Tufts u Bostonu, rekao je da je lek MM-120 "pružio dokaz kliničke efikasnosti" i da sada treba da prođe standardnu proceduru odobravanja u FDA, uključujući ispitivanja u trećoj fazi. Anksioznost je najčešći mentalni poremećaj u SAD i svake godine pogađa više od 40 miliona ljudi starih 18 i više godina, pokazuju podaci Američkog udruženja za anksioznost i depresiju.

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »