Jovanović (Novi DSS): Nećemo podržati Brnabić, nedostojna vlast ne može imati dostojnog kandidata

Beta 19.03.2024

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da koalicija NADA "naravno neće podržati" Anu Brnabić za funkciju predsednice narodne skupštine, zato što "nedostojna vlast ne može nikako imati dostojnog kandidata".

Jovanović je, obraćajući se na sednici skupštine Srbije, rekao da je "Ana Brnabić to ponajmanje", zato što je, između ostalog "ne tako davno vređala poslanike Skupštine Srbije, prilično grubo".

On je kazao da neće podržati Brnabić za predsednicu skupštine Srbije i zato što Srpska napredna stranka (SNS) "sa kukavičlukom beži od odgovornosti".

"Sramota je da se vadite na stvari i događaje od pre 15 godina", rekao je Jovanović.

Dodao je da je za vreme vlasti Ane Brnabić Srbija "pretvorena u prćiju SNS-a sa otetim institucijama i otetim medijima", kao i da SNS pokazuje "kič nacionalni patriotizam".

Jovanović je povodom prihvatanja "francusko-nemačkog" sporazuma sa Prištinom kazao da SNS vodi "veleizdajničku kosovsku politiku".

Govorio je i o snimku sa naplatne rampe u Doljevcu u kome je poginula jedna žena, gde je nedostajućih dva minuta snimka "video šef države, ali do suda ne može da dođe", kao i o tome da je kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Nikola Petrović, oslobođen krivične odgovornosti za izazivanje udesa u Bogradu, iako je bio pozitivan na alkohol i kokain.

Povodom optužbi poslanika SNS-a da su poslanici opozicije danas na sednici udarili pripadnike policije koji se nalaze u zgradi, kao i da su nasrnuli na predsedavajućeg konstitutivne sednice, Jovanović je rekao da niko iz opozicije "nije udario nijedog pripadnika MUP-a".

"Niko nije fizički nasrnuo na vas. Na stranu pitanje zašto vodimo sednice sa kordonom pripadnika policije? To je odgovornost vladajuće većine", rekao je Jovanović.

On je kazao, povodom optužbi poslanika SNS-a, i da "niko juče nije divljao tokom odavanja pošte stradalima u pogromu na Kosovu", niti je iko rekao nešto uvredljivo o Srbima sa Kosova i Metohije.

"Nažalost laž, brutalna manipulcija, legitimna su sredstva političke borbe SNS-a, njima na čast, njima na obraz", istakao je Jovanović.

(Beta, 03.19.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »