Isidora i Marija i zamišljeni broj, geometrija i površina cveta: Osmaci polagali matematiku ovo su zadaci koji su im zadali muke - 20. naročito!

Blic 22.03.2024
Isidora i Marija i zamišljeni broj, geometrija i površina cveta: Osmaci polagali matematiku ovo su zadaci koji su im zadali…

Proba male mature počela je danas polaganjem testa znanja iz matematike, a sutra se polažu probni testovi znanja maternjeg jezika i predmeta po izboru. Opšti utisak budućih srednjoškolaca širom Srbije su da je test bio lak, ali su im ipak teški bili geometrijskim zadaci odnosno 18, 19. i 20 zadatak.

Podsetimo, već sutra osmaci širom Srbije će polagati srpski, odnosno maternji jezik, a odmah zatim i izabrani predmet. Proba male mature važan je korak ka pravom i zvaničnom polaganju u junu, jer budućim srednjoškolcima daje presek trenutnog znanja i na čemu još treba da porade. Takođe, daje im priliku i da promene izabrani predmet koji će polagati u junu, ukoliko nisu zadovoljni kako su ga uradili. To je ujedno i novina ovogodišnjeg polaganja male mature.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »