Vladimir Obradović: Predstavnici vlasti pet meseci nasilno upravljaju Beogradom

Beta 26.03.2024

Član Privremenog organa Grada Beograda iz redova opozicije Vladimir Obradović je danas izjavio da predstavnici vlasti u tom telu "već pet meseci nasilno upravljaju Beogradom".

"Pet meseci gradom nasilno upravljaju Šapić, Nikodijević i Aleksandar Mirković. Rasprodaju ovaj grad: prodat je udeo u ‘Lasti’, prodaju zemljište, sve što je moguće raspordaju" - rekao je za N1 Obradović, profesor beogradskog Fakulteta organizacionih nauka.

Ilustrujući rad Privremenog organa, rekao je da je danas dobio poruku da će sutra biti "telefonska sednica" tog organa s čak više od 110 tačaka dnevnog reda.

"I vi morate samo da se izjasnite da li ste za, protiv ili uzdržani. Pitom se najčešće sve tačke objedine u jednu odluku, pa morate o svim tačkama da glasate na isti način" - rekao je Obradović, kandidat koalicije "Srbija protiv nasilja" za gradonačelnika na decembarskim izborima koji bi trebalo da se ponove 2. juna jer nije bilo većine za formiranje vlasti.

Podsetio je da Privremeni organ zamenjuje Skupštinu Grada, Gradsko veće i gradonačelnika, i ukazao da "u ovom neuređenom sistemu to nikako nije dobro" jer je na delu "gruba uzurpacija Privremenog organa" koji izlazi iz zakonskih nadležnosti, iako bi trebalo da se bavi samo neodložnim i tekućim poslovima.

Kazao je da se novac građana, suprotno zakonu, koristi za predizbornu kampanju, pa je "više od 100 miliona dinara dato za bilborde na kojima se promoviše gradska vlast".

Naveo je da je tako na dnevnom redu sutrašnje sednice predlog da se 100 miliona dinara da za snimanje TV-programa "u funkciji promocije rezultata gradske vlasti".

"Grad ima privremeno finansiranje, ali umesto da potrošimo novac na unapređene gradskog prevoza, on će otići na snimanje nekakvih spotova", rekao je Obradović.

(Beta, 03.26.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »