U trci topićeva, Žurić, Bogdanović: Objavljena lista predloženih kandidata za Nagradu Grada Beograda "Despot Stefan Lazarević"

Večernje novosti 26.03.2024
U trci topićeva, Žurić, Bogdanović: Objavljena lista predloženih kandidata za Nagradu Grada Beograda "Despot Stefan…

DODELA najprestižnijeg prestoničkog priznanja - Nagrada grada Beograda "Despot Stefan Lazarević" pojedincima i grupama koji su se svojim radom i stvaralaštvom istakli tokom prošle godine, biće organizovana sredinom aprila, tokom manifestacije "Dani Beograda". Među najpoznatijima na listi kandidata koji su u trci za laureate Beograda su košarkaš Bogdan Bogdanović, atletičarka Angelina Topić, pisci Vladimir Arsenijević, Vule Žurić, Vladimir Tabašević.

Foto N. Fifić Nagrade ove godine neće biti dodeljene za pozorišno stvaralaštvo, niti za herojsko delo, jer nije bilo pristiglih predloga. Najviše kandidata je iz oblasti književnosti i prevodnog stvaralaštva, a komisija će morati da izabere jedan od 29 predloga. Među nominovanima su Nenad Racković za knjigu "Aspirin supernova", Vladimir Arsenijević za delo "Duhovi", Vule Žurić za "Dvadeset sentimentalnih priča o dvadesetom veku", Mirjana Grbić za prevod knjige

Pročitajte još

Ključne reči

Beograd, najnovije vesti »