Kina je objavila izveštaj o globalnom meteorološkom razvoju u 2023

Beta pre 30 dana

Kina je objavila izveštaj o ukupnom trendu meteorološkog napretka širom sveta, saopštila je Kineska meteorološka uprava (CMA).

Izveštaj, koji se sastoji od četiri odeljka i 13 poglavlja, pomno prati glavna meteorološka dostignuća važnih međunarodnih organizacija i nekih zemalja u 2023. godini, i poredi i analizira nivoe njihovog razvoja u ključnim oblastima kao što su meteorološko posmatranje, prognoza, usluge i upravljanje klimom, prenosi Sinhua.

U izveštaju se priznaje značajan doprinos Kine globalnom meteorološkom razvoju od kada je 1972. godine obnovila svoje zakonito mesto u Svetskoj meteorološkoj organizaciji.

Kineski meteorološki sateliti Fengjun sada opslužuju 129 zemalja i regiona širom sveta, a sistem satelitskog emitovanja CMA pokriva Aziju i većinu delova Afrike i Evrope, navodi se u izveštaju.

Kina je aktivno doprinela Inicijativi ranih upozorenja za sve koju su pokrenule Ujedinjene nacije. Takođe je postigla veliki napredak u formulisanju i reviziji međunarodnih pravila, globalnoj razmeni podataka, meteorološkoj naučno-tehnološkoj saradnji i globalnom meteorološkom upravljanju.

(Beta, 03.27.2024)

Kina »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »