Stefanović Makronu: Pijete konjak s čovekom koji pljačka i odbija slobodne izbore

Beta pre 22 dana

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović je danas poručio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da njegov gost u Jelisejskoj palati, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sprovodi "neviđenu pljačku građana Srbije" i "odbija da dozvoli slobodne izbore".

"Francuska je prijatelj Srbije i uvek je dobrodošla, ali Francuska ne može biti prijatelj ovoj uzurpatorskoj vlasti jer ta vlast nije Srbija", napisao je Stefanović u izjavi.

"Čovek s kojim ste pili konjak, ima batinaše koji prebijaju opoziciju i koji premešta ljude po Srbiji da bi glasali za njega. Upravo čovek sa kojim ste razgovarali svaki dan, već 12 godina, baca pod noge svaku ideju jednakosti, slobode i bratstva na kojima se sazdana francuska Republika" - ocenio je Stefanović.

Makronu je poručio da je "čovek koga ste primili s počastima povezan s organizovanim kriminalom, krade izbore, otima sve medije i zaustavio je evropski put Srbije".

"Njegova potreba da rafalno uništava Srbiju je nešto što ćemo mi sami zaustaviti u Srbiji i nijedan Rafal (borbeni avion kojeg Srbija namerava da kupi) ili Luj Viton ne mogu sakriti bedu, zaduživanje i rasprodaju naših nacionalnih resursa", napisao je Stefanović.

(Beta, 04.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »