Rat u Ukrajini: Kuleba namerava da traži od Zapada sisteme „patriot“; Bombardovana transportna infrastruktura u Odesi (video)

Večernje novosti pre 27 dana
Rat u Ukrajini: Kuleba namerava da traži od Zapada sisteme „patriot“; Bombardovana transportna infrastruktura u Odesi…

RAT u Ukrajini – 777. dan. Predsednik Volodimir Zelenski je obišao u Harkovskoj oblasti izgradnju utvrđenja. Ministarka spoljnih poslova Analena Berbok poručuje da Nemačka ne može poslati Ukrajini "patriot", jer je iscrpila svoje zalihe. Američka vlada prebacila je Kijevu veliku pošiljku zaplenjenog oružja iranske proizvodnje namenjenog Jemenu. Moskva je zatražila od Saveta bezbednosti UN sednicu zbog isporuke zapadnog oružja Kijevu.

FOTO: Tanjug/AP Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba rekao je za „Vašington post“ da njegova „mirna“ diplomatija nije imala efekta, te da sada planira oštro da traži od Zapada sisteme PVO „patriot“. Foto Tanjug/AP Po njegovim rečima, teško mu je da razume otpor nekih zemalja da bar jedan od svojih sistema prebace Ukrajini. Kuleba ističe da je u potencijalnim zemljama-isporučiocima pobrojano preko 100 dostupnih sistema „patriot“. S tim u vezi, Kuleba se

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »