Jovanović: Pozivanjem ambasadora na razgovor o izbornim uslovima, režim unizio Srbiju

Beta pre 19 dana

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da je pozivanjem ambasadora na današnji sastanak vlasti i opozicije na kom se razgovara o izbornim uslovima, "režim Aleksandra Vučića još jednom unizio Srbiju".

"Prisustvo zapadnih ambasadora današnjem skupštinskom kolegijumu o izbornim uslovima ne samo da potvrđuje ispravnost naše odluke da na njega ne odemo, već na žalost i činjenicu da Srbija politiku ne vodi samostalno. Srbiji nisu potrebni tutori već demokratski izbori i iskrena borba za srpske interese", naveo je Jovanović u saopštenju.

On je ocenio da je Srbija "unižena i osramoćena" pozivanjem stranih ambasadora zemalja "čije su strane politike u direktnoj suprotnosti sa vitalnim nacionalnim interesima srpskog naroda i države Srbije i njihovim uplitanjem u unutrašnje probleme Srbije".

"Za razliku od mnogih na političkoj sceni, Novi DSS je svoj i ne dugujemo ništa nikome sem svojim biračima i građanima Srbije. A njima dugujemo ozbiljnost i liderstvo koje smo im obećali. Kao ozbiljni ljudi danima smo davali šansu dijalogu i predlagali inicijative i izmene u cilju prevazilaženja krize u Srbiji. Ali zbog iste te ozbiljnosti smo dužni reći da je dijalog o izbornim uslovima za izbore koji su već raspisani u najmanju ruku zakasnio", dodao je on.

Koalicija NADA, čiji je Novi DSS deo, ne učestvuje na današnjem sastanku u Narodnoj skupštini, kao ni pokret Ekološki ustanak, koji je deo koalicije "Srbija protiv nasilja".

Sastanku, uz predstavnike vlasti i opozicije, prisustvuju ambasador SAD Kristofer Hil, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žofre, šef Misije OEBS u Srbiji Jan Bratu i drugi.

(Beta, 04.11.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »