Rat u Ukrajini: Ruske snage napreduju, vode se žestokoe borbe; Propali britanski planovi - Uništen ukrajinski desant (video/Foto)

Večernje novosti pre 25 dana
Rat u Ukrajini: Ruske snage napreduju, vode se žestokoe borbe; Propali britanski planovi - Uništen ukrajinski desant…

RAT u Ukrajini – 778. dan. Gradonačelnik Harkova objavio je da su eksplozije odjeknule tim gradom nakon što je gađan projektilima. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da je zvanični Kijev razvio plan za novu kontraofanzivu. Švajcarska će 15. i 16. juna biti domaćin dvodnevne mirovne konferencije na visokom nivou čiji je cilj postizanje mira u Ukrajini. Moskva je poručila da je otvorena za mirovne pregovore, ali da neće učestvovati na konferenciji.

Foto MO Rusije PVO presrela je i uništila 12 dronova iznad Lipecke oblasti, pa čak i Mordovije. Geografija ukrajinskih udara bespilotnih letelica se širi. Ilustracija telegram rybar Foto MO Rusije Ilustracija telegram rybar Ilustracija telegram rybar Rezultat „kontraofanzive“ Kijeva: 166.000 poginulih i osakaćenih pripadnika ukrajinskih oružanih snaga, gubitak 789 tenkova, 2.400 borbenih oklopnih vozila i 132 aviona – Ministarstvo odbrane odgovorilo je na izjavu

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »