Jovanović: Ništa od uslova nije promenjeno, izlazak na izbore bio bi duboko pogrešan

Beta pre 13 dana

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da ništa od izbornih uslova nije promenjeno i da se vlast Srpske napredne stranke (SNS) igra sa državom, građanima i opozicijom.

On je, gostujući na televiziji Nova S, rekao da izbori koji bi trebalo da budu zakazani za 2. jun "nisu izbori" i da bi bilo duboko pogrešno da se izađe na takve izbore.

"Posle Male Krsne, mislimo da bi sa naše strane bilo neodgovorno, samoubilački, da idemo na izbore koji su unapred rešeni", ocenio je Jovanović, preneo je Novi DSS.

Na pitanje koliko je danas u težoj situaciji opozicija posle odluke većinskog dela Srbije protiv nasilja da ipak izađe na izbore, lider Novog DSS-a je kazao da će "sada biti mnogo teže sprovesti borbu i aktivni otpor protiv održavanja junskih izbora u Srbiji".

"Jedinstvo parlamentarne opozicije je moglo da donese mnogo više da je Srbija protiv Nasilja (SPN) očuvala jedinstvo. Deo borbe i aktivnog otpora, blokada, protesta, tribina može sada mnogo slabije da se sprovodi. Nemam sumnje da bi narod u toj borbi pobedio, ali tog širokog fronta, kako sada izgleda, nema", dodao je Jovanović.

On je, ipak, zaključio da "to što borba neće biti onako efikasna kako je on želeo da bude, ne znači da Novi DSS treba da izađe na izbore i da im da legitimitet".

(Beta, 04.20.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »