Koaliciji 'Ujedinjeni - Nada za Niš' pristupilo 12 udruženja i pokreta

Beta pre 16 dana

Predstavnici koalicije "Ujedinjeni - Nada za Niš" čiji su nosioci Nova Demokratska stranka Srbije i "Niš moj grad" su danas potpisali sporazum o zajedničkom delovanju sa predstavnicima 12 udruženja, pokreta i grupa građana.

Poslanica i potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS-a Slađana Miletić je kazala je da je ta stranka tako ispunjava obećanje da će formirati široku koaliciju u Nišu.

"Predizborni program smo napravili zajedno. Cilj nam je da Niš bude bolji, da Niš bude decentralizovan i da naše Nišlije sa nama osete boljitak, da osete pravnu državu i da dobiju osnovne uslove za život" - istakla je Miletić.

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović je ranije izjavio da je odluka te stranke da ne učestvuje na lokalnim izborima 2. juna u Beogradu, ali da je lokalnim odborima ostavljeno da sami procene da li će učestvovati na nekim lokalnim izborima ili ne, s tim što se on kao predsednik stranke neće pojavljivati u predizbornoj kampanji.

Nosilac izborne liste koalicije "Ujedinjeni - Nada za Niš" Miodrag Stanković koji je i kandidat za gradonačelnika, rekao je da ta koalicija ima "plan, ljude i viziju" i da će tokom kampanje predstaviti plan rada u prvih šest meseci od dolaska na vlast.

Po njegovim rečima, koalicija "Ujedinjeni - Nada za Niš" neće imati "vladare iz senke iz Beograda", već će o svemu odlučivati zajedno s građanima.

"Znaće se tačno kako se troši svaki dinar iz gradskog budžeta, radiće se transparentno putem javnim konkursa i tendera" - obećao je Stanković.

Ocenio je da je vladajuća Srpska napredna stranka shvatila da građanima Niša nije bilo dobro u proteklih 12 godina njene vlasti, tako da na listi kandidata SNS nije ni aktuelna gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, niti njeni prethodnici.

Koaliciji "Ujedinjeni - Nada za Niš" danas su pristupili Pokret juga Srbije, Niški ekološki pokret, Pokret mladih Niša, Klub penzionera Niša, Grupa građana "Moja banja", Udruženje građana "Oko sokolovo", Ekonomski pokret Niša, Udruženje obespravljenih radnika i socijalno marginalizovanih građana, Udruženje privrednika, poljoprivrednika i zanatlija Niša, Udruženje osoba sa invaliditetom "Borba", Udruženje prosvetnih radnika Niša i Udruženje za razvoj komunalnih preduzeća. U sastavu koalicije su i Narodna stranka, Socijaldemokratska stranka, Demokratska unija Roma, i pokret "Dosta je bilo".

(Beta, 04.29.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »