Maja Gojković preuzela dužnost od Igora Mirovića

Beta pre 10 dana

Novoimenovana predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković preuzela je danas dužnost od dosadašnjeg predsednika Igora Mirovića, saopšteno iz Pokrajinske vlade.

Nova predsednica je po imenovanju, kako se navodi u saopštenju, izjavila da će u predstojećem četvorogodišnjem mandatu Pokrajinska vlada nastaviti kontinuitet razvojnih projekata, a da su u planu i nova kapitalna ulaganja.

Akcenat će, dodaje se, biti i na jačanju saobraćajne i komunalne infrastrukture, zaštiti životne sredine, obrazovanju i kulturi, socijalnoj zaštiti i unapređenju položaja osetljivih grupa.

Primopredaja dužnosti obavljena je u zgradi Pokrajinske vlade, gde su danas dužnost preuzeli i novi članovi Vlade i održana je prva sednica u novom sazivu.

Poslanici Skupštine AP Vojvodine izabrali su na jučerašnjoj sednici Maju Gojković za prvu ženu na funkciji šefa pokrajinske vlade.

Ona i njen kabinet dobili su podršku 73 od 120 poslanika, dok opozicioni poslanici nisu učestvovali u raspravi.

Dosadašnji predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je na toj funkciji bio u dva mandata, najavio je nedavno da se nakon 34 godine javnog delovanja u Novom Sadu i Vojvodini, u političkom smislu više neće vraćati.

(Beta, 05.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »