Jovanović (Novi DSS): Opozicija koja izlazi na izbore je nedorasla i nezrela

Beta 15.05.2024

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da je deo opozicije koji izlazi na izbore "nedorastao i nezreo" i da je pokazao da nije na visini zadatka.

Ta stranka je prenela da je njen šef na televiziji N1 rekao da neće pozivati građane na bojkot, i da će građani u Beogradu sami odlučiti da li će izaći na izbore.

"Neka građani sami odluče. Naprednjačka vlast u Beogradu će biti nelegitimna u svakom slučaju a od toga kolika bude izlaznost biće više ili manje nelegitimna. Građani treba da pokažu ozbiljnost", dodao je on.

Jovanović je rekao da se opozicija koja je odlučila da izlazi na izbore sada žali Ustavnom sudu zato što im se ne dozvoljava da krše zakon koji su sami doneli u saradnji sa vlastima.

"Sada otvoreno kažu da su imali dogovor da će moći da se krši zakon. Ne mislim da neko od njih ima dogovor sa Vučićem, ali su nedorasli i nezreli. Učestvuju u stvaranju privida da su se neki uslovi poboljšali, a nisu", ocenio je lider Novog DSS-a.

Rekao je i da će "imati teškoće da ponovo sedne za sto sa predstavnicima opozicije koja izlazi na izbore".

"Takođe, i to što je Proglas odlučio da ćuti do 3. juna nije preterano odgovorno i hrabro. Ovo su falš i lažni izbori u režiji Hila i Vučića. Opozicija nije bila na visini zadatka" - smatra Jovanović.

(Beta, 05.15.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »