Dačić u Nišu: Potrudiću se da MUP bude najbolje ministarstvo u Vladi Srbije

Beta pre 22 dana

 Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je nedavno preuzeo tu funkciju, izjavio je danas u Nišu da je Ministarstvo unutrašnjih poslova kompleksno, a on će se potrudi da bude najbolje ministarstvo u Vladi Srbije."Bez jake policije i jake vojske nema jake države", izjavio je Dačić.

On je u Nišu obišao zgradu Uprave za vanredne situacije čija je rekonstrukcija nedavno završena. {image2}

"Veoma je bitno da postoji oprema za brzo reagovanje i da postoje uslovi za rad obučenih ljudi", istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, glavni cilj MUP-a je osiguranje bezbednosti države i sigurnosti svih građana, kao i sve ostalo što spada u domen rada tog ministarstva poput borbe protiv kriminala i očuvanja javnog reda i mira.

"Kada govorimo o Upravi za upravne poslove neophodno je da se omoguće uslovi za izdavanje ličnih dokumenata. Već sam čuo primedbe da postoje gužve za izdavanje dokumenata", izjavio je Dačić.

On je kazao da postoji potreba za sagledavanjem trenutnog broja zaposlenih u MUP-u i dodao da tamo gde je to neophodno mora doći do popunjavanja mesta, ali bez toga da se nekome nađe radno mesto po svaku cenu.{image3}

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović rekao je da su dobili bolje uslove za rad nakon što je zgrada uprave kompletno rekonstruisana.

Mitrović je rekao da je rekonstrukcijom obuhvaćen krov, fasada, plato i kompletna unutrašnjost objekta. {image4}

"U planu je nabavka novih vozila. Vatrogasno-spasilačka brigada sada ima 21 vozilo, od toga 12 vatrogasnih, osam terenskih i jedno specijalno vozilo za gašenje šumskih požara", istakao je Mitrović.

On je kazao da Uprava za vanredne situacije Niš ima ukupno 178 zaposlenih, a godišnje na području Nišavskog okruga ima 1.500 do 1.600 intervencija.

(Beta, 05.18.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »