Burno u BiH zbog Rezolucije o Srebrenici: Dodik posegao za već viđenom idejom, Amerikanci uzvratili oštrom porukom (video)

Blic pre 22 dana
Burno u BiH zbog Rezolucije o Srebrenici: Dodik posegao za već viđenom idejom, Amerikanci uzvratili oštrom porukom (video)

Da će Rezolucija o Srebrenici uznemiriti duhove u regionu bilo je jasno i uoči njenog usvajanja. Republika Srpska i njen predsednik Milorad Dodik oštro su reagovali i najavili predlog za mirno razilaženje Bosne i Hercegovine (BiH). To, ipak, ne može ići tako jednostavno, i o tome se već oglasila Ambasada SAD u Sarajevu. Iz Beograda poruka - Srbija pruža podršku srpskom narodu u Bosni i Hercegovini, prati situaciju, ali svakako, kaže predsednica skupštine Ana Brnabić, treba sačekati.

" Bosna i Hercegovina dovedena je u najveću političku krizu iz koje neće izaći". Na ovakav način, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao je na usvajanje Rezolucije o Srebrenici. Podsetio je da Predsedništvo BiH nije razmatralo pitanje, niti donelo odluku o rezoluciji, čime je prekršen Dejtonski sporazum. Sledeći politički potez Vlade RS biće, kaže on, predlog o mirnom razdruživanju. - Posle ovoga dobićete naš sporazum o mirnom razdruživanju koji će se

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Balkan, najnovije vesti »