Lazović: Tužilaštvo odbija da se bavi bilo kojim procesom koji može da ugrozi SNS

Beta pre 21 dana

Kopredsednik Zeleno levog fronta (ZLF) Radomir Lazović ocenio je danas da nije neočekivana odluka Višeg javnog tužilaštva (VJT) da odbaci krivičnu prijavu za preseljenje birača iz Male Krsne u beogradsku opštinu Voždovac.

"Tužilaštvo je odbilo da se bavi bilo kojim procesom koji može da ugrozi Srpsku naprednu stranku (SNS)", rekao je Lazović za televiziju N1

VJT u Beogradu prethodno je saopštilo da je odbacilo krivičnu prijavu više opozicionih stranaka zbog zloupotreba u vezi s prijavom prebivališta građana na opštini Voždovac na dan 5. mart 2024. koji su prethodno imali prijavljeno prebivalište u smederevskom naselju Mala Krsna.

"Ništa neočekivano", istakao je povodom te odluke Lazović, piše na sajtu N1.

Dodao je da je VJT do sada odbilo da se bavi bilo kojim procesom koji može da ugrozi SNS.

Napomenuo je da je taj problem mnogo veći od izbornog prava i da je povezan sa svakim delom života.

Podsetio je da je ZLF od Evropskog parlamenta tražio izveštaj o Srbiji, nalik "Pribeovom izveštaju" za Severnu Makedoniju.

"Jedan takav izveštaj kao Pribeov bio bi dobar i tu će se pokazati da li imamo podršku EU da se stane na put ovoj kriminalnoj hobotnici koja je preuzela sve u državi", rekao je Lazović.

"Pribeov izveštaj" nastao je 2015. kada je penzionisani direktor Evropske komisije Rajnhard Pribe predvodio tim stručnjaka koji su posredovali između aktera u Severenoj Makedoniji, na vrhuncu političke krize i sastavili izveštaj o sistemskim problemima s vladavinom prava u toj zemlji.

(Beta, 05.27.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »