"Molim vas ljudi, nemojte zaboraviti igora": Majka mladića (17) iz Ljubovije moli za pomoć: "Već 10 godina se borim, njegove terapije su skupe!"

Blic pre 27 dana
"Molim vas ljudi, nemojte zaboraviti igora": Majka mladića (17) iz Ljubovije moli za pomoć: "Već 10 godina se borim, njegove…

Sedamnaestogodišnjem Igoru Brkiću iz Crnče kod Ljubovije hitno je potrebna naša pomoć. Naime, njemu je dijagnostikovan zloćudni tumor mozga (C71.9 Neoplasma malignum cerebri, non specificatum) nakon što su se javili simptomi bolesti u vidu jakih glavobolja praćenih povraćanjem i gubitkom apetita u januaru 2023. godine.

MSCT pregled endokranijuma potvrdio je prisustvo veće tumorske promene na mozgu a Igor je operisan 6. januara 2023. godine zbog tumora desne velikomoždane hemisfere. HP nalaz je ukazao na High grade glioneuralni tumor, NOS. Nakon izvršenog operativnog lečenja sprovedene su zračne i hemioterapije. Kontrolni magnet iz februara 2024. godine pokazao je recidiv i progresiju tumora nakon čega je indikovano ponovno operativno lečenje koje je planirano za april 2024.

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »