Obradović (SSP): SNS nastavlja pripreme za rušenje Starog savskog mosta u Beogradu

Beta pre 13 dana

Član Privremenog organa Grada Beograda Vladimir Obradović iz Stranke slobode i pravde (SSP) rekao je danas da Srpska napredna stranka (SNS) nastavlja pripreme na rušenju Starog savskog mosta jer predsednik tog tela Aleksandar Šapić vraća ovlašćenje na ministra građevinarstva, saobražćaja i infrastrukture Gorana Vesića.

"SNS nastavlja pripremne aktivnosti na rušenju Starog savskog mosta. Grad Beograd danas prenosi ovlašćenje na resorno ministarstvo da u ime Beograda, kao investitora podnese zahtev i vrši sve radnje radi dobijanja dozvole za uklanjanje objekta Starog savskog mosta", rekao je Obradović, a saopštila SSP.

Dodao je da je ovlašćenje za rušenje tog mosta sa Vesića preneto na Šapića, koji sada, "kao bumerang" vraća ovlašćenja na Vesića.

Naveo je da se "vlast, koja nije sagradila nijedan most u Beogradu, ne srami da nastavi sa planom da sruši jedan od simbola ovog grada iako to Beograđani ne žele".

SNS je, prema njegovim rečima, "otela Beograd, a sada se podsmeva u svojoj želji da ga potpuno razruši".

"Ogroman broj Beograđana je za to da Stari savski most opstane. Rušenje ovog simbola grada bi za saobraćaj bilo ubitačno. Saobraćajni kolaps bi bio još gori, jer bi više od sedam odsto saobraćaja, uključujući i vozila javnog prevoza bilo peusmereno na dva već preopterećena mosta, Brankov i Gazelu", rekao je Obradović.

Istakao je da sve što vlast SNS-a radi predstavlja osvetu Beograđanima koji je ne žele.

"Fantomskim glasovima i fantomskim listama, Beogradu je nametnuta kolonijalna uprava koja radi u interesu male grupe mega bogatih članova vladajuće organizovane kriminalne grupe, ruši sve što nam je milo i nemilice uništava duh i identitet ovog grada", naveo je Obradović.

(Beta, 06.12.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »