Parandilović: Srbiji je potrebna desnica koja neće da se meri brojem neprijatelja

Beta pre 8 dana

Predsednik stranke Novo lice Srbije (NLS) Miloš Parandilović izjavio je danas da podržava predlog pojedinih lidera koalicije "Biramo borbu" da se političko delovanje opozicije nastavi kroz formiranje programskih grupacija.

Parandilović je agenciji Beta kazao da njegova stranka pripada "umerenom desnom centru" i da će se "potruditi" da se zajedno s Narodnim pokretom Srbije (NPS) Miroslava Aleksića formira desno okupljanje koje će biti, kako je rekao, građansko i nacionalno.

"Rezultati koalicije 'Biramo borbu' su pokazali da je bilo vredno učestvovati na lokalnim izborima. Mi i dalje održavamo sednice predsedništva, među nama ne postoji zla krv, ali od kolega s levice postoje predlozi da se formiraju programske kolone što ja apsolutno podržavam", rekao je on.

Prema njegovim rečima, procena je da bi opozicione programske kolone donele veći zbir mandata na narednim izborima.

"Šešelj (Vojislav) i Srpska napredna stranka su opoganili desnicu u Srbiju. Srbiji je neophodna zdrava nacionalna desnica koja se neće meriti s brojem neprijatelja u svetu, već će pokazivati rodoljubivost prema svojoj zemlji i narodu, i biti spremna na saradnju sa svima. I Evropsku uniju su osnovali desničari na čelu sa Šarlom de Golom i Konradom Adenauerom", kazao je Parandilović.

Naglasio je da bi desnicu u Srbiji trebalo da predvode NPS i NLS.

"Pored nas i NPS trebalo bi dati na značaju i manjim političkim grupacijama, pokretima i pojedincima, kao što je, na primer, Dušan Tufegdžić iz Šapca", naveo je.

Parandilović je kazao da će posle decembarskog i junskog izbornog ciklusa, Novo lice Srbije imati dva poslanika u republičkom parlamentu, jednog odbornika u Skupštini Beograda i još 98 odbornika na opštinskom i gradskom nivou u unutrašnjosti.

"U Ubu, gde je Darko Glišić gospodar života, NLS je osvojio više od 22 odsto glasova. U Priboju smo osvojili 22 odsto, Malom Crniću 11,5 u Prijepolju šest, Ivanjici više od sedam, Kraljevu 16... To nije bilo dovoljno za smenu režima, ali za stranku koja postoji tek godinu dana ostvarili smo odličan rezultat", ocenio je Parandilović.

(Beta, 06.17.2024)

Povezane vesti »

Društvo, najnovije vesti »