Sutra u Srbiji sparno s pljuskovima i grmljavinom, ponegde grad

Beta pre 3 dana

U Srbiji će sutra biti nestabilno vreme s pljuskovima i grmljavinom koji na severu, zapadu i jugozapadu Srbije lokalno mogu biti jači uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren severoistočni, istočni i jugoistočni vetar, a sredinom dana na severu i zapadu kratkotrajno jak severozapadni.

Najniža temperatura biće od 17 do 21, a najviša dnevna od 27 na severu i zapadu Srbije do 34 stepena na istoku zemlje.

U Beogradu će takođe biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, a u širem području grada se očekuju pljuskovi s grmljavinom.

Najniža temperatura biće od 19 do 21, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

Do petka će biti promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno sa sunčanim intervalima, pljuskovima, grmljavinom, ponegde s gradom i olujnim vetrom.

Za vikend i početkom sledeće nedelje očekuje se kratkotrajna stabilizacija vremena - sunčano i veoma toplo vreme. Pljuskovi s grmljavinom su mogući ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Od utorka ponovo nestabilno s pljuskovima s grmljavinom.

Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Većina hronično obolelih osoba može očekivati uobičajene tegobe. Moguće reakcije meteoropata su reumatski bolovi i nesanica.

(Beta, 06.24.2024)

Povezane vesti »

Društvo, najnovije vesti »