Bura oko Rezolucije o Jasenovcu se ne stišava: Premijer Crne Gore ima objašnjenje, iz Hrvatske optužuju: "Podgorica se potčinila politici Srpskog sveta"

Blic pre 2 dana
Bura oko Rezolucije o Jasenovcu se ne stišava: Premijer Crne Gore ima objašnjenje, iz Hrvatske optužuju: "Podgorica se…

Bura oko Rezolucije o sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen koju je usvojila Skupština Crne Gore se ne stišava ni sedam dana od njenog donošenja. Podgorica je prvo objašnjavala zašto je izglasala dokument, pa je Hrvatska zapretila merama među kojima se spominje i zabrana ulaska poslanicima koji su digli ruku za njeno usvajanje, da bi se stiglo do pravdanja i predloga o vanrednim izborima.

U celoj ovoj zbrci prst je uperen i u Beograd, da je jedan od inicijatora, a nakon što je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić poimence pozvao premijera Crne Gore da jasno kaže da li je to tačno, Milojko Spajić imao je potrebu da objasni "o rezolucijama". Kako je rekao, "sve odluke, pa i one za Srebrenicu, Jasenovac, Mathauzen i Dahau - donosimo kao nezavisna zemlja koja je principijelno odlučivala i odlučivaće na ovakve teme iz prošlosti". - U Kotoru, na Samitu

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »