Policijski sindikat: Ubistvo i ranjavanje u Loznici su treći oružani napad na policiju u poslednjih mesec dana

Beta 18.07.2024

Policijski sindikat Srbije osudio je ubistvo kolege Nikole Krsmanovića u blizini Loznice, i ranjavanje još jednog policajca Vjekoslava Ilića u istom napadu, navodeći da je to treći napad na policajce oružjem u poslednjih mesec dana.
"Svi policajci u Srbiji i svi građani zgroženi su brutalnošću ovog oružanog napada i činjenicom da je život jednog mladog policajca ugašen, samo zato što je odgovorno obavljao svoju dužnost. Da bi se predupredile ovakve tragedije, pozivamo sve policajce da ubuduće svoja ovlašćenja o upotrebi oružja upotrebljavaju u skladu sa zakonom i bez ustručavanja, kako se ovakvi nemili događaji ne bi ponovili", rekao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović u pisanoj izjavi.

On je u ime Policijskog sindikata Srbije izrazio saučešće porodici ubijenog policajca, i poželeo brz oporavak ranjenom policajcu.

"Našim kolegama policajcima koji tragaju za ubicom pružamo punu podršku i nadamo se da će zločinac biti brzo uhvaćen i procesuiran, te dobiti najtežu zakonsku kaznu", kazao je Mijailović.

(Beta, 18.07.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »