Mediji: Potrošena voda iz rezervoara, ceo Aleksinac bez vode zbog napukle cevi

Beta 03.08.2024

 Tokom popodneva ispražnjeni su rezervoari sa vodom iz kojih su se, nakon pucanja cevi kod fabrike vode "Bresje" snabdevali stanovnici Aleksinca, zbog čega je ceo grad ostao vez vode.

Kako je javila RTS, očekuje se da će kvar na magistralnoj vodovodnoj cevi do jutra biti saniran, a da će do sutra uveče građani dobiti tehničku vodu.

Kako bi se ublažio prekid u snabdevanju vodom postavljena je cisterna u blizini bolnice, a najavljeno je da će biti postavljena još jedna cisterna s vodom u centru grada, i jedna koja će biti u Žitkovcu i kružiti kroz naselja preko Morave.

Nešto pre 9.00 sati jutros pukla je cev koja vodu dovodi od vodozahvata na brani "Bovan" do aleksinačke fabrike vode "Bresje", nakon čega su stanovnici Aleksinca i dalje imali vodu, jer su korišćene rezerve.

Kako je ranije danas za agenciju Beta predsednik te opštine Dalibor Radičević, Aleksinac se ne snabdeva vodom direktno iz fabrike vode, već iz bazena u koje se voda prebacuje iz fabrike vode, a u bazenima je prema njegovoj proceni, "bilo dovoljno vode za 15 do 20 sati vodosnabdevanja u uslovima normalne potrošnje".

Na snimcima i slikama koje su stanovnici Aleksinca podelili na društvenim mrežama vidi se da velika količina vode izlazi iz cevi pod pritiskom i da na mestu havarije postoji pravi gejzir.

Gradonačelnik Aleksinca: Velika havarija na vodovodu, grad ipak ima vodu

Nešto pre 9 časova pukla je cev koja vodu dovodi od vodozahvata na brani "Bovan" do aleksinačke fabrike vode "Bresje", ali stanovnici Aleksinca i dalje imaju uredno vodosnabdevanje, rekao je za agenciju Beta predsednik te opštine Dalibor Radičević.

"Aleksinac se ne snabdeva vodom direktno iz fabrike vode, već iz bazena u koje se voda prebacuje iz fabrike vode. U bazenima ima dovoljno vode za 15 do 20 sati vodosnabdevanja u uslovima normalne potrošnje", rekao je Radičević.

On je apelovao na sve Aleksinčane da ne troše prekomerno vodu i ne prave zalihe, kako bi što duže imali vode.

"Trenutno se radi na tome da se pritisak u cevovodu od brane do 'Bresja' smanji, kako bi radnici vodovoda mogli da saniraju kvar. Za sada još ne znamo kolika je pukotina u pitanju, niti koliko će vremena biti potrebno za njeno zatvaranje", izjavio je Radičević.

Prema njegovim rečima, ukoliko saniranje oštećenja bude zahtevalo više vremena, desiće se u jednom trenutku da će morati cisternama da snabdevaju stanovništvo.

Na snimcima i slikama koje su stanovnici Aleksinca podelili na društvenim mrežama vidi se da velika količina vode izlazi iz cevi pod pritiskom i da na mestu havarije postoji pravi gejzir.

(Beta, 03.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »