Kenedi Mlađi, prema sudskom dopisu, podržao Trampa, ali kampanja osporava da se to desilo

Beta pre 26 dana

Nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert F. Kenedi Mlađi danas je, sudeći po dopisu sudu u Pensilvaniji, podržao kandidaturu bivšeg predsednika države, republikanca Donalda Trampa, javlja Si-En-En (CNN), dodajući da je Kenedijeva kampanja osporila tu vest i naglasila da advokat koji je uputio dopis - nije konsultovao kampanju. 

U dokumentaciji se navodi da se Kenedi Mlađi i Nikol Šanahan kao kandidati pokreta "Mi, narod" za predsednika i predsednicu SAD, povlače iz spora koji se vodi oko njihovog prava da se pojave na glasačkom listiću u Pensilvaniji, a kao razlog se navodi da je to "rezultat današnjeg davanja podrške" Donaldu Trampu.

Ovaj sudski zahtev je usledio uoči večerašnjeg predizbornog skupa u Arizoni na kojem se očekuje da će Kenedi Mlađi objaviti da se povlači iz predsedničke trke.

Tramp takođe večeras ima predizborni skup u Arizoni, a njegova kampanja je najavila "specijalnog gosta".

Reagujući na izveštaj CNN-a o sadržaju dopisa sudu u Pensilvaniji, portparolka Kenedijeve kampanje Stefani Sper je izjavila da "Kenedi nije podržao predsednika Trampa" i da je "dopis podneo advokat" bez prethodne konsultacije sa kampanjom.

Savetnik u Kenedijevoj kampanji Del Bigtri rekao je CNN-u da nije bio svestan postojanja toga dopisa i dodao: "Iznenađen sam ovim što vidim".

(Beta, 23.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »