Marko iz Vranja zbog dece obolele od raka rizikuje život! Krenuo u novi humanitarni poduhvat, preći će 2.500 km na neverovatan način (foto, video)

Blic pre 20 dana
Marko iz Vranja zbog dece obolele od raka rizikuje život! Krenuo u novi humanitarni poduhvat, preći će 2.500 km na…

Marko Nikolić (36) iz Vranja, humanitarac i profesor fizičkog vaspitanja i sporta krenuo je danas u novi humanitarni poduhvat tokom kojeg će, zajedno sa Balšom Zajićem iz Crne Gore, morem i kopnom preći 2.500 kilometara. Cilj humanitarnog podviga "Za naše male heroje" je da se sakupi oko 100.000 evra za medicinski aparat koji se koristi za lečenje dece obolele od raka. Ovi neustrašivi momci će za 35 dana kajakom preveslati 200 kilometara, biciklom preći 1.600 kilometara a onda pretrčati 700 kilometara!

-Krenuli smo u najveći poduhvat u Evropi a možda čak i u svetu. Za 35 dana probaćemo da pređemo neverovatnih 2.500 kilometara kroz celu Srbiju i Crnu Goru kajakom, biciklom i trčeći. Ovo je probijanje granice mogućeg. Ulazimo u veliki životni rizik kako bi skrenuli pažnju javnosti da sakupimo novac za decu obolelu od kancera tačnije za aparat za infuziju sa pratećim pacijent monitorom i infuzionom pumpom koji košta oko 100.000 evra. Imamo 35 dana da sakupimo taj

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »