Vučić: Nisam rekao ni da hoću ni da neću ići na samit grupe BRIKS, rekao sam 'videćemo'

Beta pre 9 dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 6. septembra da nije rekao ni da će ići ni da neće ići na samit grupe BRIKS u Rusiji, na koji ga je pozvao ruski predsednik Vladimir Putin, i ponovio da će odluku o tome doneti sredinom oktobra.

"Video sam više naslova, video sam da su neki rekli da sam nešto odbio, neki su rekli da sam nešto prihvatio. I ceo dan su lagali i jedni i drugi. Ja sam rekao 'videćemo' (da li ću ići na samit grupe BRIKS)", kazao je Vučić tokom obilaska radova na mostu u Malom Zvorniku.

Vučić je rekao da "nema nikakve sumnje" da je od Putina stigao "važan poziv", ali da u vreme samita BRIKS u ruskom Kazanju ima i "ranije zakazane važne posete".

"Konačnu odluku doneću između 10. i 15. oktobra. Srbija vodi samostalnu politiku, kako unutrašnju, tako i spoljnu, i to daje rezultate. Samostalno ćemo donositi odluke i nećemo se odricati ni Rusije ni Kine", naveo je Vučić.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je 6. septembra da su mediji "namerno izvrnuli" Vučićevu jučerašnju izjavu o učešću na samitu grupe BRIKS i da su je interpretirali kao da je rekao da neće ići na taj skup u Kazanju 23. i 24. oktobra.

(beta/cmg)

(Beta, 06.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »