[ANALIZA] Ima li smisla integrisati rusko naoružanje na srpske Rafale i hoće li ovi avioni zaista biti degradirani u odnosu na sadašnje MiG-ove?

Tango Six pre 1 dan  |  Živojin Banković
[ANALIZA] Ima li smisla integrisati rusko naoružanje na srpske Rafale i hoće li ovi avioni zaista biti degradirani u odnosu…

Prilikom potpisivanja ugovora za nabavku francuskih višenamenskih borbenih aviona Rafal, Srbija je sporazum potpisala samo sa proizvođačem aviona – francuskom kompanijom „Dassault Aviation“, čime ovaj posao nije do kraja završen, budući da nisu potpisani ugovori za nabavku naoružanja.

To se 29. avgusta moglo čuti i od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je u jednom trenutku, komentarišući ugovor i odgovarajući na pitanja novinara, rekao da pregovori za naoružanje tek predstoje. Pritom je spomenuo da Srbija trenutno ne može da dobije rakete vazduh-vazduh Meteor, ali da će u narednom periodu o tome govoriti sa francuskim predsednikom Makronom. Srbija je za sada potpisala samo ugovor sa Dasoom čime nabavka Rafala nije završena / Foto:

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »