Tango Six

Šta kupiti Vojsci Srbije za 600 miliona evra, a da joj je preko potrebno?

Tango Six pre 3 dana
Nedavna saznanja da će Srbija samo u budžetu za ovu godinu izdvojiti preko 600 miliona evra za nabavku novog naoružanja kao i ostale vojne opreme, otvorila su u stručnim krugovima ali i delu zainteresovane javnosti mnoga pitanja. Šta će biti… »

Švedska od SAAB-a naručila buduću razvojnu podršku za avion Gripen

Tango Six pre 5 dana
Kompanija SAAB saopštila je 5. maja da je dobila narudžbinu švedske Agencije za opremanje odbrambenog sektora (FMV) za pružanje buduće razvojne podrške floti borbenih aviona Gripen u periodu od 1. aprila 2021. do 31. decembra 2022, a ukupna vrednost… »

[NAJAVA] Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope: Najveća regionalna vazduhoplovna konferencija zakazana za 18. i 19. maj

Tango Six pre 4 dana
Tango Six Grupa, njen deo koji se bavi organizacijom događaja Tango Six Events, sa zadovoljstvom najavljuje naš treći po redu Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope. SEAS (Southeast Europe Aviation Summit) je najveća regionalna konferencija… »

[PRAKSA] Direktorat civilnog vazduhoplovstva poziva studente na stručnu praksu

Tango Six pre 5 dana
Direktorat civilnog vazduhoplovstva poziva studente završnih godina studija koji su zainteresovani za karijeru u civilnom vazduhoplovstvu, na obavljanje stručne prakse, saopštila je danas ova institucija. – Na inicijativu Direktorata koja je… »

[FOTO REPORTAŽA] Vojna parada pobede u Moskvi

Tango Six pre 5 dana
Tradicionalne vojne parade povodom godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu održane su 9. maja u 28 ruskih gradova, uz učešće preko 72000 pripadnika svih vidova i rodova oružanih snaga, Ministarstva za vanredne situacije, Nacionalne garde i… »

[POSAO] Otvoren konkurs za prijem podoficira u RV i PVO

Tango Six pre 6 dana
Кomanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije raspisala je konkurs za prijem 102 podoficira u 204. i 98. vazduhoplovnu brigadu, 250. raketnu brigadu za protivvazduhoplovna dejstva i 126. brigadu vazdušnog osmatranja… »

[POSAO] Aerodromi Crne Gore traže izvršnog direktora

Tango Six pre 10 dana
Državni operator crnogorskih aerodroma Aerodromi Crne Gore u potrazi su za novim izvršnim direktorom. Kako je danas objavljeno u konkursu za ovu poziciju, kandidat mora imati VII-1 stepen stručne spreme, najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima… »

Upotreba američkih Apača 1999. godine: Zbog čega su padali?

Tango Six pre 10 dana
Rat iz vazduha nad SR Jugoslavijom 1999. godine proizveo je mnoge kontroverze ali jedna od njih je svakako (ne)angažovanje borbenih helikoptera AH-64 Apač (Apache) u sukobu. Na samom početku upotreba borbenih helikoptera tipa AH-64 Apač nije bila… »

Egipat nabavlja još 30 francuskih višenamenskih borbenih aviona Rafal

Tango Six pre 11 dana
Nakon što su pojedini francuski i arapski mediji preneli da je Egipat sa Francuskom 26. aprila potpisao ugovor o nabavci 30 višenamenskih borbenih aviona Rafal, zvanična potvrda stigla je 4. maja kada je francuska ministarka odbrane Florens Parli na… »

Bugarski Mi-24 kao bombarderi

Tango Six pre 16 dana
Nakon 12 godina pauze, vojne vazduhoplovne snage (VVS) Bugarske izvršile su 27. aprila zadatke bombardovanja upotrebom desantno-jurišnog helikoptera Mi-24, objavljeno je dan kasnije na zvaničnoj Facebook stranici bugarskih VVS . Bombardvovanje, koje… »