Tango Six

[FOTO REPORTAŽA] Iza scene gradilišta na aerodromu „Nikola Tesla“: Sa kojom pažnjom i brzinom gradite kada za to pravo…

Tango Six pre 3 dana
Prva faza novogradnje na beogradskom međunarodnom Aerodromu „Nikola Tesla“ punom parom započela je u martu, BC (Before Corona). Kako je Tango Six već ekskluzivno i pokazao, zemlja i građevine više ni iz svemira ne izgledaju isto i privremeni… »

Er Srbija prijavila neto dobit od 9,5 miliona evra za 2019. godinu

Tango Six pre 4 dana
Nacionalna avio-kompanija Srbije saopštila je danas da je u 2019. godini ostvarila neto dobit od 9,5 milion evra. – Uz nastavak unapređenja poslovanja tokom 2018. godine, kao i najveće do sada širenje mreže sa ukupno 23 nove destinacije, u šestoj… »

Šta poleti kada se udruže dva Vladimira: Laki jurišnik ponovo u vazduhu nakon 25 godina

Tango Six pre 4 dana
Budući da od ovogodišnjeg Svetog Ilije, slave srpskih vazduhoplovaca, nismo dobili gotovo ništa osim zlostavljanja putem Fejsbuka u formi gomile emitovanja čestitaka u prazno, da nismo dobili čak ni pošteni jedvamiting, slovo je spalo na dva… »

[POSLEDNJA VEST] Vojska Srbije neće remontovati dva helikoptera Mi-24V, biće ponuđeni na prodaju

Tango Six pre 5 dana
Kako Tango Six saznaje, Vojska Srbije je proglasila svoje jurišne helikoptere Mi-24V neperspektivnim za remont, ne planira više njihovo korišćenje i ponudiće ih na prodaju zainteresovanim kupcima. Uprkos nedavnim dezinformacijama na srpskom internetu… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Concorde!

Tango Six pre 5 dana
Da je Concorde je bio superioran avion nitko ne dvoji. On je bio vrhunac tehnologije, on je do sada tehnološki lider. A nastao je prije 51 godinu. Kako je moguće da je takav tehološki div nastao prije toliko godina, u vrijeme dok su kompjuteri bili tek… »

[POSLEDNJA VEST] Balkanska bezbednosna mreža: Jugoimport SDPR potvrdio u svom godišnjem izveštaju – Srbija kupila kineski…

Tango Six pre 7 dana
Kako je danas ekskluzivno otktila Balkanska bezbednosna mreža, Srbija je kupila kineski PVO sistem srednjeg dometa FK-3. Kako Mreža navodi, nabavka je ugovorena i plaćena. Ovo je proverljivo u redovnoj evidenciji Agencije za privredne registre na… »

Dan avijacije na Batajnici: Premijera novih kombinezona za RV i PVO letače

Tango Six pre 9 dana
Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhopovna odbrana Vojske Srbije organizovalo je danas obeležavanje Dana roda avijacije na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici. Tom prilikom prvi put su u većem broju viđeni novi kombinezoni… »

[POSLEDNJA VEST] Helikopterska jedinca MUP-a Srbije uzima 5 Gazela iz Republike Srpske

Tango Six pre 9 dana
Danas je u Srbiju preletela prva od pet Gazela namenjenih Helikopterskoj jedinici MUP-a Srbije, nekadašnje vlasništvo Helikopterskog servisa Republike Srpske. Kako Tango Six saznaje, Helikopterska jedinica MUP-a Srbije preuzela je pet helikoptera Gazela… »

[ANALIZA] Koje sve avione Srbija može nabaviti za svoju lovačko-bombardersku avijaciju?

Tango Six pre 9 dana
Kao što je Tango Six već preneo, pomoćnik ministra odbrane za materijalne reurse dr. Nenad Miloradović izjavio je da će Srbija u narednom desetogodišnjem programu razvoja svoje vojske, verovatno od 2021. do 2030. godine, nabaviti letelice koje će… »

[ANALIZA] Rafali za Hrvatsku: realnost ili utopija?

Tango Six pre 10 dana
Nakon neuspele nabavke izraelskih borbenih aviona Hrvatska, ili barem mediji ove države, razmatraju novu opciju – francuski višenamenski borbeni aviona Rafal. Kako prenosi Jutarnji list, promene na čelu hrvatskog ministarstva odbrane donose nekoliko… »