Tango Six

ICAO priznanje crnogorskoj Agenciji za civilno vazduhoplovstvo

Tango Six 03.10.2019
Na tekućoj sednici Generalne skupštine Međunarodne organizacije za civilno vazduhoplovstvo (ICAO), najveće vazduhoplovne institucije Ujedinjenih nacija, Crna Gora je dobila priznanje za zapažene rezultate u posvećenosti i razvoju sigurnosti… »

[VIDEO] Počela zajednička rumunsko-srpska vazduhoplovna vežba “Air Solution 2019“, srpski MiG-ovi 29 prvi put u…

Tango Six 02.10.2019
Bilateralna vojna vazduhoplovna taktička vežba Srbije i Rumunije ‘’Air Solution 2019’’ koja se od 2009. godine realizuje po šesti put, zvanično je počela juče i trajaće tri dana. Aktivnosti vežbe se održavaju na aerodromima… »

[REPORTAŽA] Athens Flying Week 2019: Izveštaj iz domovine Ikara i Dedala

Tango Six 02.10.2019
Helenska Republika (Ελληνική Δημοκρατία, Ellinikí Dimokratía), opšte poznata kao Grčka, je država koja se nalazi u jugoistočnoj Evropi gde se tzv. spotting aviona – hobi nadgledanja, praćenja i fotografisanja vazduhoplova ali i… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] PSO linije u regiji (2. dio)

Tango Six 01.10.2019
U prvom nastavku ovog članka ustanovio sam da je PSO (Public Service Obligation) danas izgovor za pomoć kompanijama uz rastezanje pravila kao gume, da je PSO danas izvor frustracija, da je PSO izgovor, PSO je nada za minijaturne aerodrome da će se… »

[VIDEO] Aerodrom „Nikola Tesla“ je dosadan – osim kada po njegovoj pisti trče noću uz pratnju MUP-ovih helikoptera

Tango Six 01.10.2019
Beogradski maraton i Aerodrom „Nikola Tesla“ organizovali su drugi put svoju „BEG Runway run“ trku u junu. Natrčavanje (ako je to ispravan termin u ovom sportu?) profesionalnih trkača i onih malo manje ozbiljnijih održalo se kao i prošli put u… »

Republika Srpska odustala od prodaje Gazela Helikopterskog servisa

Tango Six 01.10.2019
Kako je juče izvestio poslovni portal CAPITAL, Vlada Republike Srpske povukla je saglasnost koju je još aprila ove godine dala Helikopterskom servisu RS za prodaju pet helikoptera. Odluka je povučena pre nekoliko dana a u odluci o tome nisu… »

Bugarska raspisala tender za nove vojne školske avione – u igri i srpska Lasta?

Tango Six 27.09.2019
Ministarstvo odbrane Bugarske pokrenulo je 9. septembra postupak javne nabavke četiri laka elisna školsko-trenažna aviona za potrebe bugarskog Ratnog vazduhoplovstva, preneo je u petak 13. septembra bugarski vazduhoplovni portal Aeropres. Ugovor koji… »

Zvanično potvrđeno: Republika Srpska kupuje VIP avion Cessna Citation CJ4

Tango Six 26.09.2019
Bosanskohercegovački poslovni portal CAPITAL preneo je pre dva dana potvrdu premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da Srpska nabavlja novi avion za prevoz veoma važnih ličnosti Cessna Citation CJ4 vredan skoro 10,6 miliona američkih dolara sa… »

ICAO priznanje za Srbiju

Tango Six 25.09.2019
Direktorat civilnog vazduhoplovstva primio je juče plaketu ICAO Saveta na njegovom jubilarnom 40. trianualnom sastanku za implementaciju standarda i najboljih praksi u bezbednosti vazduhoplovstva kao i za otklanjanje nedostataka u 2018. godini, saopštio… »

Hrvatska završila remont 10 helikoptera Mi-171Š

Tango Six 25.09.2019
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Hrvatske, u ponedeljak 23 septembra je u kasarni ‘’Pukovnik Marko Živković’’ na aerodromu Pleso, održana prezentacija remontovanih helikoptera Mi-171Š iz sastava Eskadrile višenamenskih helikoptera, 91… »