Tango Six

Aerostar postaje rumunski centar za održavanje aviona F-16

Tango Six 14.08.2020
Rumunsko Ratno vazduhoplovstvo (Forțele Aeriene Române, FAR) i lokalni Aerostar SA sa sedištem u gradu Bakau, potpisali su 7. avgusta protokol o saradnji kojim je ova kompanija imenovana za Centar za održavanje borbenih aviona F-16 Fighting Falcon iz… »

Albanija do 2022. godine dobija 6 malih bespilotnih sistema RQ-20B Puma

Tango Six 13.08.2020
Armijska Komanda za ugovaranje – Redstone (Army Contracting Command – ACC Redstone), podređena Komandi za ugovaranje američke vojske sa sedištem u mestu Redstone Arsenal, Alabama, objavila je 31. jula nabavku koja je, noseći vojni identifikacioni… »

Slovačka nabavlja 17 radara za 155 miliona evra

Tango Six 12.08.2020
Novi i revidirani uslovi Ministarstva odbrane Republike Slovačke za hitnu nabavku 17 potpuno novih 3D radara (projektovanih za otkrivanje ciljeva i merenja sve tri koordinate: azimuta, udaljenosti i visine/elevacije) za potrebe slovačkih oružanih snaga… »

DCV inicirao rešenje problema niskoletećih letelica u rezervatu Uvac

Tango Six 11.08.2020
Direktorat civilong vazduhoplovstva danas je inicirao početak rešenja problema sa potencijalno opasnim letovima nižeg visinskog profila u rezervatu prirode Uvac. – U skladu sa novonastalom situacijom u vezi ugrožavanja zaštićenih životinjskih… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Kako se leti u regiji tijekom Korona krize?

Tango Six 11.08.2020
U deset članaka tijekom Covida-19 pratio sam stanje tijekom krize i neposredno nakon slabljenja mjera, tj. uspostave prometa u regiji. Još u travnju (aprilu) sam objavio procjene temeljem najava najvećih kompanija. I desilo se ono što sam predvidio sa… »

[PILOTSKE PRIČE] Želiš da postaneš pilot? Odustani, nije vredno truda

Tango Six 10.08.2020
E da, o pilotskom poslu. Sećam se kad sam bio klinac, to je bio dobar posao, na sve strane poštovanje, novac, putovanja, dugački lejoveri, druženja sa kabincima, razne druge beneficije, one zvanične i nezvanične. A sada, sve je to dosta drugačije… »

[FOTO REPORTAŽA] Iza scene gradilišta na aerodromu „Nikola Tesla“: Sa kojom pažnjom i brzinom gradite kada za to pravo…

Tango Six 06.08.2020
Prva faza novogradnje na beogradskom međunarodnom Aerodromu „Nikola Tesla“ punom parom započela je u martu, BC (Before Corona). Kako je Tango Six već ekskluzivno i pokazao, zemlja i građevine više ni iz svemira ne izgledaju isto i privremeni… »

Er Srbija prijavila neto dobit od 9,5 miliona evra za 2019. godinu

Tango Six 05.08.2020
Nacionalna avio-kompanija Srbije saopštila je danas da je u 2019. godini ostvarila neto dobit od 9,5 milion evra. – Uz nastavak unapređenja poslovanja tokom 2018. godine, kao i najveće do sada širenje mreže sa ukupno 23 nove destinacije, u šestoj… »

Šta poleti kada se udruže dva Vladimira: Laki jurišnik ponovo u vazduhu nakon 25 godina

Tango Six 05.08.2020
Budući da od ovogodišnjeg Svetog Ilije, slave srpskih vazduhoplovaca, nismo dobili gotovo ništa osim zlostavljanja putem Fejsbuka u formi gomile emitovanja čestitaka u prazno, da nismo dobili čak ni pošteni jedvamiting, slovo je spalo na dva… »

[POSLEDNJA VEST] Vojska Srbije neće remontovati dva helikoptera Mi-24V, biće ponuđeni na prodaju

Tango Six 04.08.2020
Kako Tango Six saznaje, Vojska Srbije je proglasila svoje jurišne helikoptere Mi-24V neperspektivnim za remont, ne planira više njihovo korišćenje i ponudiće ih na prodaju zainteresovanim kupcima. Uprkos nedavnim dezinformacijama na srpskom internetu… »

Tango Six, najnovije vesti »