Tango Six

Izviđačko-borbena bespilotna letelica CH-92A, nove sposobnosti Vojske Srbije, tehnologija za domaći Pegaz

Tango Six 02.12.2019
Nabavkom kineskih izviđačko-borbenih bespilotnih letelica CH-92A, Srbija će postati prvi korisnik ovakvih vazduhoplova u regionu, to neće biti samo prva borbena BPL u Vojsci Srbije već i prvi srednji daljinski pilotiran vazduhoplov (Remotely Piloted… »

Brza prodaja Trade Airovog Fokkera F100

Tango Six 02.12.2019
Trade Air je prodao jedan od svoja dva Fokkera F100, 9A-BTD, star 27,4 godine, kako je i planirao. No i sami su iznenađeni da su avion prodali u samo par dana nakon što su oglasili prodaju. Kompanija je prodala avion u Dubai, gdje je vlasnik kompanije… »

[POSLEDNJA VEST] Srbiji isporučena još dva vojna helikoptera H145M

Tango Six 30.11.2019
Kako je sinoć na svom internet sajtu preneo dnevni list “Večernje novosti“, na vojni aerodrom “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ juče su sletela još dva helikoptera H145M koji ulaze u sastav RV i PVO Vojske Srbije. To su treći i ćetvrti od… »

Prva prezentacija kompanije MTU u Vazduhoplovnoj akademiji

Tango Six 29.11.2019
Kompanija MTU Maintenence Serbia d.o.o. i srednja stručna vazduhoplovna škola Vazduhoplovna akademija potpisali su pre par nedelja Memorandum o saradnji koji definiše „partnerstvo u oblasti dualnog obrazovanja“. Ovo zapravo znači da će jedina… »

[POSLEDNJA VEST] Jat Tehnika prodata Avia Prime konzorcijumu iz Češke

Tango Six 28.11.2019
Kako je upravo objavilo Ministarstvo privrede, država je prodala 99,3834% svog udela u kompaniji za održavanje i opravku vazduhoplova Jat Tehnika d.o.o. konzorcijumu Avia Prime iz Praga. Kako je obrazloženo, prvi javni poziv objavljen je 25. oktobra… »

[EKSKLUZIVNO] Srbija od Kine kupuje naoružanu bespilotnu letelicu CH-92A

Tango Six 28.11.2019
Kako je v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse dr. Nenad Miloradović izjavio na vazduhoplovnom sajmu u Dubaiju ekskluzivno za Tango Six, prva operativna naoružana bespilotna letelica koja će ući u naoružanje srpskog RV i PVO biće… »

Prodaja Jat Tehnike: „Kroz stabilnog evropskog partnera otvaraju se mogućnosti infrastrukturnog i tehnološkog razvoja“

Tango Six 28.11.2019
Nakon današnje vesti da je češki konzorcijum Avia Prime postao novi vlasnik srpske Jat Tehnike oglasili su se i direktori ove dve kompanije i njihovih podružnica. – Svesni smo koliko možemo zajedno postići i zbog toga smo ponosni što postajemo… »

Rusija donirala Mongoliji lovačke avione MiG-29

Tango Six 27.11.2019
Na skromnoj svečanoj ceremoniji održanoj juče na međunarodnom aerodromu Džingis Kan u Ulan Batoru povodom 95. godina od proglašenja Narodne Republike Mongolije, izvršena je primopredaja lovačkih aviona MiG-29 koje je Rusija donirala Mongoliji… »

[POSLEDNJA VEST] Jat Tehnika dobila evropski sertifikat za održavanje putničkih aviona Suhoj Superjet 100

Tango Six 27.11.2019
Jat Tehnika dobila je 12. novembra EASA Part 145 odobrenje od EASA-e za poslove linijskog i baznog održavanja na regionalnom putničkom avionu Suhoj Superjet 100 (SSJ1oo), saopšteno je danas iz kompanije SuperJet International. Kako se u saopštenju… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Hoće li FlyBosnia preživjeti zimu?

Tango Six 26.11.2019
Ako se nešto odmah i hitno ne promijeni, vrlo kratko i precizno neće! Kompanije neće doživjeti godišnjicu prvih letova. Isto sam predvidio i za Adriu i nisam sretan zbog toga. Još manje ću biti sretan za FlyBosniu koja je istinski imala šanse. I… »

Tango Six, najnovije vesti »