Tango Six

[NAJAVA] Predavanja o obradi satelitskih podataka i njihovom korišćenju u borbi protiv klimatskih promena i zagađenja…

Tango Six 24.06.2019
Fondacija Serbian Case for Space (SCS), jedna od prvih zajednica koja se bavi svemirskim pravom u Srbiji, organizovaće treći blok predavanja u okviru SpaceHub projekta 26. juna sa početkom u 18 časova u prostorijama Inovacione leboratorije Eureka… »

Kulminacija ili početak još veće krize: Iran oborio američku bespilotnu letelicu RQ-4 Global Hawk

Tango Six 21.06.2019
Američka Centralna komanda potvrdila je juče da je iznad moreuza Hormuz, u međunarodnom vazdušnom prostoru, iranskim raketnim sistemom zemlja-vazduh oborena bespilotna letelica RQ-4. Obaranje se prema zvaničnom saopštenju dogodilo 19. juna… »

Burže: Turski koncept programa TF-X borbenog aviona 5. generacije

Tango Six 21.06.2019
Gotovo istovremeno sa prikazivanjem modela novog evropskog borbenog aviona NGF sistema FCAS, prvog dana ovogodišnjeg Buržea javnost je mogla da vidi kocept još jednog budućeg borbenog aviona. Turska kompanija Turkish Aerospace otkrila je kako će… »

[NAJAVA] Još dva dana do Red Bull Flugtaga na Adi Ciganliji: Više od 30 takmičarskih ekipa, Sletanje The Flying Bulls BO-105…

Tango Six 21.06.2019
Drugi srpski Red Bull Flugtag, jedan od najprepoznatljivijih događaja sa Red Bull pečatom, biće održan u nedelju 23. juna na Adi Ciganliji (makiška strana) sa početkom u 15 časova, saopšteno je iz Red Bulla. Preko trideset takmičarskih timova će… »

[VIDEO] Kako je Utva projektovala poboljšanja na Sovi

Tango Six 21.06.2019
Projekat četvorosede Utve može se posmatrati kao novi proizvod ili preciznije kao poboljšanje karakteristika Utve 75. Utva Avioindustrija, sada i sa novim vizuelnim identitetom (restilizovan logo), uspešno realizuje letna ispitivanja. Tango Six je u… »

Burže: Srbija blizu nabavke PVO sistema Mistral?

Tango Six 21.06.2019
Evropski konzorcijum MBDA bavi se proizvodnjom raketa i raketnih sistema i kad je Srbija u pitanju uporno se trude već nekoliko godina. Pokušavali su da nam prodaju PVO rakete kratkog i srednjeg dometa i sve do sada su bili neuspešni. Kako Tango Six… »

Burže: prikazan model francusko-nemačkog projekta novog borbenog aviona, projektu se zvanično priključila Španija

Tango Six 20.06.2019
Ovogodišnji aerokosmonautički salon Paris Air Show bila je još jedna prilika da se promoviše i prikaže koncept novog evropskog borbenog aviona koji, u programu FCAS (Future Combat Air System) za sada zajednički razvijaju Francuska, Nemačka i… »

Burže: Kakav komunikacioni uređaj imaju srpski helikopteri H145M?

Tango Six 20.06.2019
Kada Vojska i MUP Srbije budu dobili helikoptere H145M, biće to najsavremenije letelice u njihovom inventaru. Ne samo da će to biti najmoderniji nego i najopremljeniji vazduhoplovi kakvi nisu nabavljani više decenija. Kupljeno je 9 helikoptera u 5… »

[POSLEDNJA VEST] MTU gradi postrojenje u Novoj Pazovi, država investira u centar za obuku tehničara

Tango Six 19.06.2019
Kako je kompanija MTU Aero Engines upravo saopštila, njihovo postrojenje u Srbiji nalaziće se u Novoj Pazovi i sa radom počinje 2022. godine. MTU će u Srbiji registrovati kompaniju MTU Maintenenace Serbia d.o.o. koja će biti u njihovom stopostotnom… »

[VIDEO REPORTAŽA] Detaljan obilazak srpskog MBB-BK117 D2M

Tango Six 19.06.2019
Kada srpsko RV i PVO uvede u naoružanje nove Erbasove helikoptere dobiće drugu letelicu sa EASA tip sertifikatom. Nakon Pajper Seneke, H145M biće drugi tip proizveden u skladu sa najstrožim civilnim standardima. Vojsci to suštinski neće mnogo… »

Tango Six, najnovije vesti »