Tango Six

Komičan rast vazdušnog saobraćaja iznad Evrope, SMATSA objavila godišnji pad prihoda

Tango Six pre 16 dana
„Hoćete li jednu dobru ili jednu lošu vest““ verzija za komercijalni vazdušni saobraćaj u doba Korone glasi „Hoćete li jednu lošu i jednu manje lošu vest?“. Bilo da se predstavi na ovakav ili komičniji način, nove IATA statistike su… »

Tenzije u istočnom Mediteranu, Grčka vodi pregovore za nabavku višenamenskih borbenih aviona Rafal

Tango Six pre 17 dana
Pozivajući se na neimenovan zvaničan izvor iz grčke vlade, agencija Rojters prenela je u utorak 1. septembra da Grčka pregovara sa Francuskom i drugim državama oko nabavke oružja kako bi u jeku rastućih tenzija u istočnom Sredozemlju oko… »

Prevoz psa ili mačke avionom: Svi potrebni koraci, dokumenti i procedure da bi vaš kućni ljubimac leteo

Tango Six pre 17 dana
Ako bi morali da izdvojimo jedno od najčešćih pitanja iz „može li se ovo…“ transportovati putničkim avionom onda je to svakako bukiranje avio-karte za vašu kucu, macu, hrčka ili zeca. Prosečan vlasnik kućnog ljubimca sigurno već zna da… »

Pipistrel predstavio još jednu novu letelicu: Srbi projektovali nekoliko VTOL koncepata, Slovenci samo jedan i već planiraju…

Tango Six pre 17 dana
Pipistrel je juče najavio pokretanje još jednog novog ambicioznog projekta koji će biti spreman za komercijalnu upotrebu, kako najavljuju, u drugoj polovini 2023. godine. Reč je o „clean sheet“ dizajnu familije civilnih komercijalnih bespilotnih… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Eurowings: Sjena onog što je bio prije

Tango Six pre 18 dana
Eurowings je ozbiljno navalio na regiju, masovno otvarao linije, preuzimao tržište, povećavao frekvencije. I dok se Wizz Air koncentrirao na Srbiju, BiH, Makedoniju i Crnu Goru, Eurowings se prvenstveno koncentrirao na Hrvatsku, Kosovo i BiH. Kao što… »

Američka armija nabavlja dodatne vojne višenamenske helikoptere UH-72B Lakota

Tango Six pre 18 dana
Erbas Helikopteri uvešće u flotu američke armije (U.S. Army) najnoviju seriju svog helikoptera Lakota, saopšteno je iz ove kompanije 28. avgusta na virtulenom sajmu Asocijacije Nacionalne Garde Sjedinjenih Američkih država (2020 NGAUS virtual… »

[EKSKLUZIVNO] Godinu dana Erbasovih helikoptera u Helikopterskoj jedinici MUP-a Srbije: Nova tehnika, nove sposobnosti…

Tango Six pre 19 dana
Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije primila je svoj četvrti i poslednji Erbas H145M druge nedelje juna. Bio je to četvorogodišnji epilog narudžbine od devet helikoptera ovog tipa za srpsku vojsku i policiju ali i početak… »

Novi Tango Six projekat: Godinu dana Erbas Helikoptera u Srbiji

Tango Six pre 21 dan
Kada se spoji posao i zadovoljstvo rezultat je strast. Kada strast zavisi od brzine, daljine, ugla sunca, poznavanja foto i video vradžbina vraćate se nazad u „posao“. Krug je kompleksan ali uvek interesantan. Tako i Tango Six ekipi koja već osam… »

Najzanimljiviji detalji sa „Armije-2020“: Glavne zvezde raketni sistemi PVO i bespilotne letelice

Tango Six pre 22 dana
Međunarodni vojno-tehnički forum ‘’Armija-2020’’ održava se šesti put u parku Patriot koji se nalazi u okviru vojnog poligona Alabino blizu glavnog grada Rusije. Na oko 565000 kvadrata izložbenog prostora nastupilo je oko 1500 ruskih i… »

Dva incidenta u mesec dana: Kako funkcioniše civilni sistem traganja i spasavanja za vazduhoplovom u Srbiji?

Tango Six pre 23 dana
Uprkos Koroni i donekle smanjenim aktivnostima u letnjem delu letačke sezone, nacionalni civilni sistem traganja i spasavanja u slučaju udesa vazduhoplova bio je dva puta aktiviran u poslednjih mesec dana. Oba puta srećom nije bilo žrtava i oba puta… »

Tango Six, najnovije vesti »