Tango Six

Prodaja Jat Tehnike: „Kroz stabilnog evropskog partnera otvaraju se mogućnosti infrastrukturnog i tehnološkog razvoja“

Tango Six pre 13 dana
Nakon današnje vesti da je češki konzorcijum Avia Prime postao novi vlasnik srpske Jat Tehnike oglasili su se i direktori ove dve kompanije i njihovih podružnica. – Svesni smo koliko možemo zajedno postići i zbog toga smo ponosni što postajemo… »

Rusija donirala Mongoliji lovačke avione MiG-29

Tango Six pre 14 dana
Na skromnoj svečanoj ceremoniji održanoj juče na međunarodnom aerodromu Džingis Kan u Ulan Batoru povodom 95. godina od proglašenja Narodne Republike Mongolije, izvršena je primopredaja lovačkih aviona MiG-29 koje je Rusija donirala Mongoliji… »

[POSLEDNJA VEST] Jat Tehnika dobila evropski sertifikat za održavanje putničkih aviona Suhoj Superjet 100

Tango Six pre 14 dana
Jat Tehnika dobila je 12. novembra EASA Part 145 odobrenje od EASA-e za poslove linijskog i baznog održavanja na regionalnom putničkom avionu Suhoj Superjet 100 (SSJ1oo), saopšteno je danas iz kompanije SuperJet International. Kako se u saopštenju… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Hoće li FlyBosnia preživjeti zimu?

Tango Six pre 15 dana
Ako se nešto odmah i hitno ne promijeni, vrlo kratko i precizno neće! Kompanije neće doživjeti godišnjicu prvih letova. Isto sam predvidio i za Adriu i nisam sretan zbog toga. Još manje ću biti sretan za FlyBosniu koja je istinski imala šanse. I… »

DUBAI 2019: Leteći višenamenski, višesenzorski sistem GlobalEye, univerzalno rešenje za osmatranje i izviđanje iz vazduha

Tango Six pre 16 dana
Vojne vazduhoplovne snage Ujedinjenih Arapskih Emirata su, prema dostupnoj tehnici, danas jedno od najsavremenijih i najopremljenijih u svetu. Ono što ih ujedno čini i veoma sposobnim je posedovanje višenamenskih, višesenzorskih i kompleksnih letećih… »

[EKSKLUZIVNO] „Teleoptik“ iz Zemuna i „Sloboda“ iz Čačka dobavljači za „dron-ubicu“ RW-24 kompanije „Adasi“…

Tango Six pre 20 dana
Srpska vazduhoplovna industrija polako postaje dominantno fokusirana na razvoj i proizvodnju dronova budući da sada možemo nabrojati više aktivnih projekata besposadnih letelica nego onih sa posadom. U prilog ovoj tvrdnji ide i izjava koju je… »

Mađarskoj isporučeni prvi helikopteri H145M

Tango Six pre 21 dan
Kako je preključe preneo vojni blog ‘’Haditechnika, földön, vízen, levegőben’’, istog dana Mađarskoj su isporučena prva dva laka višenamenska helikoptera H145M namenjena vojnim vazduhoplovnim snagama. Oba helikoptera doletela su sa… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dvojbeni plan za Croatiu Airlines

Tango Six pre 22 dana
Konzultanti Privredna banka Zagreba i DBV Bank SE do kraja godine su trebali pronaći strateškog partnera i predložiti model dokapitalizacije Croatie Airlinesa. Glavna zadaća jest razmatranje mogućih daljih koraka kojima bi se osiguralo dovođenje… »

Luksemburgu isporučen prvi helikopter H145M

Tango Six pre 23 dana
Erbas Helikopters isporučio je vladi Velikog Vojvodstva Luksemburg prvi od dva višenamenska helikoptera H145M za izvršavanje odbrambenih i bezbednosnih misija, saopšteno je iz ove kompanije. Erbas je, pored helikoptera, svom kupcu takođe obezbedio i… »

Vulin obišao vojni aerodrom u Batajnici: plate pilota značajno “unapređene“, obnavlja se infrastruktura

Tango Six pre 24 dana
Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je u petak 15. novembra vojni aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ kojom prilikom se susreo sa pripadnicima RV i PVO, obišao dežurnu jedinicu lovačke avijacije kao i radove na novoj infrastrukturi… »

Tango Six, najnovije vesti »