Tango Six

Republika Srpska nabavlja tri nova helikoptera za svoju Policiju, najverovatnije u pitanju ruski Ansati

Tango Six pre 19 dana
Kako prenosi novi portal Balkanska bezbednosna mreža, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ušlo je u proces nabavke tri višenamenska helikoptera i opremanja borbenim oklopnim vozilima Despot kojih će za početak biti naručeno osam… »

Ministarstvo odbrane Crne Gore o udesu vojnog helikoptera Gazela

Tango Six pre 19 dana
Nakon spekulacija koje su se u proteklih nekoliko dana pojavile u pojedinim medijima o padu helikoptera Gazela Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, Ministarstvo odbrane Crne Gore obratilo se danas zvaničnim saopštenjem. Kako se navodi, dana 25. jula… »

Nove bespilotne letelice iznad Hrvatske

Tango Six pre 22 dana
Kako je u utorak 23. jula saopšteno iz austrijske kompanije Schiebel, Uprava za pomorsku sigurnost Ministarstva mora, transporta i infrastrukture Republike Hrvatske izdala je Evropskoj agenciji za pomorsku bezbednost (European Maritime Safety Agency –… »

Udruženje pilota „Tigrovi“ u potrazi za donatorima kancelarijskog nameštaja

Tango Six pre 22 dana
Kako iz Udruženja pilota „Tigrovi“ kažu za Tango Six, ove godine su uz pomoć prijatelja uspeli da obezbede stalnu adresu i kancelariju za koju im je u narednom periodu potreban kancelarijski nameštaj. – Koristimo ovu priliku da uputimo poziv… »

Kucamo na vrata zaboravljenih projekata: Pedeset godina od sletanja na Mesec

Tango Six pre 22 dana
I can’t pay no doctor bill. (but Whitey’s on the moon) Ten years from now I’ll be payin’ still. (while Whitey’s on the moon) Gil Skot-Heron, “Whitey on the moon” Bože, kako neki mogu gore, A ja i Žuga ni na more Zabranjeno Pušenje… »

[POSLEDNJA VEST] Vlada Crne Gore odlučila: Aerodromi u Podgorici i Tivtu idu na koncesiju

Tango Six pre 24 dana
Vlada Crne Gore usvojila je danas na sednici Koncesioni akt i time zvanično odredila sudbinu svoja dva međunarodna aerodroma u narednih 30 godina. Aerodromi Podgorica i Tivat biće tako dati na koncesiju za koju Vlada Crne Gore očekuje 100 miliona evra… »

Glavni istražitelj: Zlin je kod Ečke udario u zemlju pod uglom od 85 stepeni, brzinom od 280 kilometara na čas

Tango Six pre 23 dana
Vršilac dužnosti Glavnog istražitelja Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju profesor Nebojša Petrović objavio je juče Obaveštenje o početku istrage udesa aviona Zlin YU-CDG u kojem je prošle nedelje poginuo pilot Vladimir Bulat. U… »

Sada i zvanično: SAD započele postupak izbacivanja Turske iz programa F-35

Tango Six pre 23 dana
Nekoliko dana nakon što je 12. jula Rusija započela isporuku raketnog PVO sistema S-400 Turskoj, Sjedinjene Američke Države su zvanično saopštile da je pokrenut proces isključivanja Turske iz programa višenamenskog borbenog aviona 5. generacije… »

Predsednik Bugarske Rumen Radev uložio veto na nabavku F-16, da li je zaista ugožena kupovina borbenih aviona za RV Bugarske?

Tango Six pre 24 dana
Kako su juče preneli bugarski mediji, predsednik Bugarske Rumen Radev istog dana stavio je veto na potpisivanje ugovora o nabavci borbenih aviona F-16 za RV Bugarske, čime je proces vraćen u Narodnu skupštinu koja će morati ponovo da glasa kako bi… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Novi potez Ryanaira koji će poharati Europu – 11. dio globalnog sukoba

Tango Six pre 25 dana
U proteklih mjesec i pola od mog posljednjeg članka o globalnom sukobu u Europi desile su se dvije velike stvari. Italija je za Alitaliu konačno, nakon dvije godine, iznašla model pretvorbe i zapravo je vratila sve na staro, te de facto nacionalizirala… »