Tango Six

Hrvatska dobila ponude za nove borbene avione: U igri novi i polovni F-16, novi Gripeni i polovni Rafali

Tango Six pre 9 dana
Međuresorna komisija za nabavku borbenih aviona Vlade Hrvatske juče je primila ponude za nabavku višenamenskih borbenih aviona (VnBA) koje je putem Zahteva za ponude (Request For Proposal – RFP) zatražila još 15. januara ove godine. Tada je zahtev… »

[EKSKLUZIVNO] Iza scene Er Srbijinog odgovora na Koronu: „Mi na ovom letu ne prevozimo kilograme i kubne metre, ne prevozimo…

Tango Six pre 9 dana
– Kargo biznis je u svetu vazduhoplovstva kao opera. Možete da ga volite ili da ga mrzite, ali ćete ga sigurno uvek poštovati. – Napominje pred početak intervjua, dočekujući nas ispred svojih prostorija na aerodromu „Nikola Tesla“, direktor… »

Ratno vazduhoplovstvo Češke povuklo iz upotrebe avione Jak-40, letelice koje su koristile Jugoslavija i Srbija

Tango Six pre 10 dana
Vazduhoplovne snage vojske Češke Republike su na zvaničnoj ceremoniji održanoj 2. septembra u 24. transportnoj vazduhoplovnoj bazi „T. G. Masarik“ koja se nalazi na vojnom aerodromu Prag-Kbeli, povukle iz upotrebe svoja dva tromotorna mlazna… »

[RECENZIJA] Leteli smo novi Microsoft Flight Simulator 2020

Tango Six pre 10 dana
Godinu dana nakon što je na sajmu video igara „E3“ (Electronic Entertainment Expo) najavljen, 18. avgusta je konačno pušten u prodaju novi Microsoftov simulator letenja – MSFS2020. Malo je onih koji su očekivali da će posle katastrofe koju je… »

Obuka pripadnika trupne PVO na sistemima Strela-2 i PASARS, uskoro bojeva gađanja

Tango Six pre 10 dana
Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ danas je iz lakih prenosivih raketnih sistema Strela-2M izvršeno trenažno gađanje pripadnika PVO Kopnene vojske na ciljeve u vazdušnom prostoru, kao i preobuka i gađanje iz sistema PASARS… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Janet, tajna avio-kompanija

Tango Six pre 11 dana
Svi znamo što je tajna služba, no jako malo ljudi zna da postoji i tajna avio-kompanija. Jasno, takva leti u zemlji prepunoj tajnih agenata, tajnih projekata, tajnih sigurnih kuća, tajnih službi i tajnih baza – u Sjedinjenim Američkim Državama… »

[FOTO REPORTAŽA] Novi rekord u srpskom motornom zmajarstvu: Prelet Tanargom 912 iz Podgorice do Beograda

Tango Six pre 11 dana
Kada pričamo o vazduhoplovnim rekordima u Srbiji i regiji, pored paraglajdera i ponekad jedrilica, retko imamo priliku da čujemo za neki novi, pogotovo u motornom letenju. Silom prilika, Aleksandar Zubac, rekreativni avijatičar iz Beograda kupio je… »

[PILOT SA ISTOKA] Domaća vazduhoplovna zaostavština: Kako sam pokušao da spasem barem jednu Cesnu 152 Aerobat iz Vršca

Tango Six pre 12 dana
Mogu da kažem da sam jugonostalgičar. Svestan sam da stara Jugoslavija nije bila idealna tvorevina, imala je mnogo mana ali i prednosti. Mnoge stvari su posle velikih ratova postavljane na svoje mesto, ulagalo se dosta u obrazovanje, ulagalo se mnogo u… »

Tango Six je od 2. septembra u svemiru. Bukvalno.

Tango Six pre 12 dana
Brend najčitanijeg i najuticajnijeg vazduhoplovnog portala u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije od utorka 2. septembra nalazi se u niskoj zemljinoj orbiti, na više od 500 kilometara visine, u svemiru. Kao rezultat lične inicijative redovnog čitaoca… »

[POSLEDNJA VEST] Prve fotografije uvežbavanja noćnog letenja na malim visinama helikopterima Mi-35M

Tango Six pre 14 dana
Kako je danas saopštila Vojska Srbije, u „rejonima mirnodopske lokacije“, pripadnici 714. helikopterske protivoklopne eskadrile „Senke“ iz sastava 98. vazduhoplovne brigade opremljene desantno-jurišnim helikopterima Mi-35M uvežbavaju letenje na… »

Tango Six, najnovije vesti »