Tango Six

Obavljen prvi let demonstratora ruske izviđačko-borbene bespilotne letelice S-70 “Ahotnjik“

Tango Six pre 12 dana
Informativna agencija TASS prenela je u subotu 3. avgusta vest da je izvršen prvi let ruske teške borbene bespilotne letelice “Ahotnjik“ („Ohotnik“ prevedenog sa ruskog – lovac) koju razvija Konstrukcioni biro Suhoj. Potvrdu ove informacije… »

Dan avijacije: Na Batajnici otkrivena tabla sa novim nazivom aerodroma; komandant 204. vbr: godišnje odškolujemo 5 do 10…

Tango Six pre 15 dana
Jedna od svečanosti obeležavanja Dana roda avijacije održana je danas u vazduhoplovnoj bazi u Batajnici otkrivanjem table sa novim imenom aerodroma “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“. Događaju su između ostalih prisustvovali članovi porodice… »

Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore: Ulaganje u sigurnost predstavlja ulaganje u budućnost

Tango Six pre 15 dana
Crna Gora, mlada država koja broji samo 620.000 stanovnika, na impresivan način drži korak sa evropskim razvojnim kretanjima u oblasti sigurnosti i bezbednosti u vazdušnom saobraćaju, ocena je renomiranog britanskog časopisa Inside Industry. U… »

Kanada započela postupak nabavke novih višenamenskih borbenih aviona

Tango Six pre 16 dana
Odeljenje vlade Kanade – Javne usluge i nabavke Kanada (Public Services and Procurement Canada – PSPC) koje je između ostalog zaduženo i za vojne nabavke, izdalo je 23. jula Zahtev za predlozima (RFP – Request for proposals) za nabavku 88 novih… »

[REPORTAŽA] Leteli smo u novom helikopteru H145M Helikopterske jedinice MUP-a

Tango Six pre 16 dana
Isporuka trećeg Erbasovog H145M Helikopterskoj jedinici MUP-a Srbije bila je odličan povod da vidimo kako je leteti u helikopteru, retka prilika da napravimo detaljniju reportažu tokom letačkih operacija jedinice, saznamo i vidimo neke nove i… »

Rekordan vikend za Montenegro Airlines, 360.000 prevezenih putnika za 7 meseci ove godine

Tango Six pre 17 dana
Montenegro Airlines prevezao je za sedam meseci 2019. godine ukupno 360.000 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, saopštili su iz crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika. – To je za 3% putnika više u odnosu na isti period prošle godine, koja je… »

[POTREBNA POMOĆ] Studenti Beoavie ostali bez glavnog sponzora dve nedelje pred odlazak na takmičenje u Štutgartu

Tango Six pre 17 dana
Studenti Katedre za vazduhoplovstvo Mašinskog fakuleteta u Beogradu, okupljeni u udruženje Beoavia, ostali su bez generalnog sponzora za odlazak na put do Štutgarta na takmičenje „Air Cargo Challenge“ na kojem bi trebalo da se takmiče sa… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Koliko se letjelo prije 28 godina

Tango Six pre 18 dana
U ovo ljetno vrijeme odlučio sam napisati jedan lakši povijesni tekst, u kojem ću proanalizirati koliko se letjelo u regiji prije 28 godina, u usporedbi sa vremenom dana. Kako se letjelo smo analizirali u članku od prije godinu i pola, a ovaj puta… »

[EKSKLUZIVNO] Direktor Erbas Helikoptera: Srbija bi dobila priuštiv i sveobuhvatan nacionalni sistem za obuku vojnih i…

Tango Six pre 18 dana
Nakon prvih isporuka vojnih i policijskih primeraka helikoptera H145M i do sada nezabeležene prilike da jedna letelica sa srpskom rondelom bude izložena na Buržeu, Erbas grupa i Erbas Helikopteri uručili su prošlog meseca zvanično i sertifikat… »

Bugarska Narodna skupština odbacila veto predsednika Radeva za kupovinu borbenih aviona F-16

Tango Six pre 19 dana
Kako se i očekivalo, na sednici održanoj 26. jula, Narodna skupština Bugarske odbacila je veto predsednika Rumena Radeva uloženog oko nabavke borbenih aviona F-16 za Ratno vazduhoplovstvo Bugarske. Za odbacivanje veta glasalo je 128 dok je 73 bilo… »

Tango Six, najnovije vesti »