Tango Six

[ANALIZA] Hrvatska nabavka višenamenskih borbenih aviona deo drugi: Ponude nisu idealne, tajming je loš i mora hitno

Tango Six 23.09.2020
Kao što je Tango Six već preneo, Hrvatska je 9. septembra primila ponude za nabavku višenamenskih borbenih aviona (VnBA) namenjenih hrvatskom Ratnom vazduhoplovstvu (HRZ). Ponude su dobijene od četiri države: Francuske, Izraela, SAD i Švedske. Kako… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] U rujnu (septembru) velika rezanja u regiji

Tango Six 22.09.2020
Iako je kolovoz (august) izgledao optimistično i stvarao je nadu da sve kreće bitno nabolje, rujan (septembar) je diljem Europe, pa i svijeta, te u našoj regiji postao hladan tuš. Rezanja su izuzetno velika, bitno veća od prvotno planiranih. Samo… »

Još jedan snimak kokpita vojnog aviona RV i PVO Vojske Srbije: Jutjuber detaljno snimio do sada u javnosti retko viđen kokpit…

Tango Six 21.09.2020
Nakon prošlonedeljnog, neću ga nazvati skandala, ali hajde da kažem nepotrebnog uzbuđenja i nerviranja za sve uključene, juče je na sportskom aerodromu „Lisičji Jarak“ kod Padinske Skele došlo do još jednog nepoštovanja pravila Ministarstva… »

[PILOT SA ISTOKA] Avioni su sve puniji, strah od putovanja i letenja avionom polako jenjava – najveći problem je Evropska…

Tango Six 21.09.2020
U moru negativnosti, negativnih vesti, kako ostati pozitivan i sačuvati zdrav razum? Kako tekst koji je obojen „negativnom“ notom pretvoriti u pozitivan a ružnu sliku realnosti u nešto lepo? U avijaciji je trenutno prisutno mnoštvo negativnosti… »

[VIDEO] Gađanja artiljerijsko-raketnim sistemima PASARS i Pancir

Tango Six 19.09.2020
U rejonu vojnog kompleksa „Pasuljanske livade“ danas je izvršeno gađanje ciljeva iz artiljerijsko-raketnih sistema PASARS i Pancir S1 koje su izveli pripadnici Trećeg raketnog diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva… »

Trupna PVO ruske vojske dobija artiljerijsko-raketne sisteme Pancir-SM-SV

Tango Six 18.09.2020
Pozivajući se na svoj neimenovan izvor u Ministarstvu odbrane Rusije, list Izvestija preneo je pre dva dana informaciju da će protivvazduhoplovna odbrana Kopnene vojske oružanih snaga Ruske Federacije dobiti artiljerijsko-raketne sisteme Pancir i to… »

[VIDEO] Do sada neobjavljeni video snimci letenja iz kabine MiG-a 29 srpskog RV i PVO

Tango Six 17.09.2020
Anonimni kanal na YouTubeu pod nazivom „airjibbo“ objavio je juče do sada retko viđenje snimke iz kabine lovca MiG-29 srpskog Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Na nešto manje od četiri minuta snimka koji nije montiran niti… »

Kompanija ‘’Ruski helikopteri’’ predstavila nove opcije opreme za helikopter Ansat

Tango Six 17.09.2020
Holding ‘’Ruski helikopteri’’ (deo Državne Korporacije Rosteh) saopšto je da je na ovogodišnoj izložbi „HeliRussia-2020“, koja se održava od 15. do 17. septembra, predstavio dodatne opcije opremanja višenamenskog helikoptera Ansat koje… »

Crnoj Gori isporučen prvi vojni helikopter Bell 505

Tango Six 16.09.2020
Na vojni aerodrom “Knjaz Danilo“ u Podgorici juče je sleteo prvi helikopter Bell 505 Jet Ranger X namenjen Vazduhoplovstvu Vojske Crne Gore (VVCG), saopšteno je iz Ministarstva odbrane te države. Kako je navedeno, reč je o modernom vazduhoplovu… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Zagreb nije iskoristio svoju šansu

Tango Six 15.09.2020
Da, Covid-19 je istinski unazadio zračni promet regije. Dok su hrvatske zračne luke manje stradale, a oni u Sloveniji, Srbiji, BiH, Makedoniji i Crnoj Gori bitno više, zagrebačka zračna luka, iako na prvi pogled djeluje drugačije, zapravo je… »

Tango Six, najnovije vesti »