Tango Six » Vesti dana

http://tangosix.rs

Tango Six

Načelnica Nišavskog upravnog okruga: Izabran novi direktor Aerodroma Srbije; Očekujemo prebacivanje sedišta kompanije u Niš

Tango Six 18.04.2019
Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski juče je u emisiji „U fokusu“ televizije Zona plus ekskluzivno najavila početak rada niškog gradskog odbornika i predsednika Nadzornog odbora „Konstantina Velikog“ Mihajla Zdravkovića kao novog direktora preduzeća „Aerodromi... »

Grčka razmatra nabavku borbenih aviona F-35 kako bi zamenila svoje najstarije F-16

Tango Six 18.04.2019
Grčka razmatra moguću nabavku 25 do 30 jednomotornih, jednosedih, višenamenskih CTOL (conventional takeoff and landing) borbenih aviona Lockheed Martin F-35A Lightning II koji bi zamenili 23 najstarija aviona Lockheed Martin F-16C i D Fighting Falcon u verziji Block 30 koji se nalaze u službi RV... »

[NAJAVA] Prvo kolo lige Srbije u preletu paraglajderom u Novom Pazaru

Tango Six 18.04.2019
Piloti paraglajdera koji se takmiče u disciplini prelet počinju ovogodišnju sezonu takmičenjem „Novi Pazar Open“ u subotu 20. aprila u Novom Pazaru, saopšteno je iz Vazduhoplovnog saveza Srbije. Kako navode, takmičenje je međunarodnog karaktera i prvo kolo lige Srbije u preletu... »

Uzroci i posledice otkazivanja isporuke F-35 Turskoj

Tango Six 18.04.2019
Administracija SAD je pre desetak dana i definitivno blokirala dalju isporuku borbenih aviona pete generacije F-35 Turskoj zbog odluke ove države da ostane pri ranijem ugovoru o kupovini sistema protivvazduhoplovne odbrane S-400 od Rusije. Ova vest, međutim, nije previše veliko iznenađenje za... »

Fotografije drugog Trade Air Erbasa A320

Tango Six 17.04.2019
Hrvatska čarter kompanija Trade Air uvela je drugi avion tipa A320 u flotu. „Cecillia“ je bivša letelica kompanije VivaColombia, originalno isporučena Iberiji 2001. godine. Avion je stigao u Zagreb 13. aprila nakon farbanja u Šenonu, Irska. Odmah nastavlja do Katanije gde će nastaviti svoje... »

Ponovo uspostavljen redovan avio-saobraćaj Viz era na liniji Malme-Niš-Malme; Direktor niškog aerodroma: Nastavljamo pregovore sa avio-kompanijama

Tango Six 17.04.2019
Sletanjem aviona kompanije Viz er iz Malmea u Niš danas je zvanično ponovo uspostavljen redovan putnički avio-saobraćaj na relaciji Malme – Niš – Malme, saopšteno je sa „Konstantina Velikog“. Kako navode, Viz er će u letnjem redu letenja do 15. septembra na toj relaciji vršiti... »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Bi li Ryanair mogao kupiti neku od kompanija u regiji?

Tango Six 16.04.2019
Hajmo izokrenuti moj uobičajeni način pisanja članka. I odmah na početku reći jasno i glasno: BI! Jel to vjerojatno? No, o tome će biti ovaj tekst. Ovaj članak se temelji na izjavi CEO-a Ryanaira Michaela O’Learya koji je već dva puta naglasio da će Ryanair u vrlo skoroj budućnosti... »

SAD privremeno raspoređuju raketni sistem THAAD u Rumuniji

Tango Six 16.04.2019
Evropska komanda Oružanih snaga SAD (USEUCOM) saopštila je 11. aprila da će u Rumuniji biti razmešten mobilni raketni sistem THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) kako se ne bi prekinulo stalno dežurstvo u odbrani od mogućeg napada balističkim raketama, pošto će postojeći... »

[VIDEO] Otvoren prvi srpski Spacehub; Pokretač projekta Marko Pajović: Želimo da izgradimo svemirski ekosistem u Srbiji

Tango Six 15.04.2019
Fondacija Serbian Case for Space (SCS) obeležila je u petak sa početkom u 18 časova otvaranje prvog srpskog Spacehuba u prostorijama Inovacione laboratorije Eureka, koja će biti mesto okupljanja stručnjaka iz oblasti kosmičkih nauka. Događaju otvaranja prisustvovala je i ekipa Tango Sixa,... »

Odabrano 35 timova koji će učestvovati na ovogodišnjem Red Bull Flugtagu na Adi Ciganliji

Tango Six 15.04.2019
Izbor timova i njihovih projektantskih rešenja za ovogodišnji Red Bull Flugtag na Adi Ciganliji konačno je završen! Kao deo stručnog žirija koji je pred sobom imao veoma težak zadatak, a to je da odabere nekolicinu rešenja koja će 23. juna na Adi dobiti svoju 3D formu, Tango Six je... »

©2019 Netmark d.o.o.