Tango Six

Prva prezentacija kompanije MTU u Vazduhoplovnoj akademiji

Tango Six 29.11.2019
Kompanija MTU Maintenence Serbia d.o.o. i srednja stručna vazduhoplovna škola Vazduhoplovna akademija potpisali su pre par nedelja Memorandum o saradnji koji definiše „partnerstvo u oblasti dualnog obrazovanja“. Ovo zapravo znači da će jedina… »

[POSLEDNJA VEST] Jat Tehnika prodata Avia Prime konzorcijumu iz Češke

Tango Six 28.11.2019
Kako je upravo objavilo Ministarstvo privrede, država je prodala 99,3834% svog udela u kompaniji za održavanje i opravku vazduhoplova Jat Tehnika d.o.o. konzorcijumu Avia Prime iz Praga. Kako je obrazloženo, prvi javni poziv objavljen je 25. oktobra… »

[EKSKLUZIVNO] Srbija od Kine kupuje naoružanu bespilotnu letelicu CH-92A

Tango Six 28.11.2019
Kako je v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse dr. Nenad Miloradović izjavio na vazduhoplovnom sajmu u Dubaiju ekskluzivno za Tango Six, prva operativna naoružana bespilotna letelica koja će ući u naoružanje srpskog RV i PVO biće… »

Prodaja Jat Tehnike: „Kroz stabilnog evropskog partnera otvaraju se mogućnosti infrastrukturnog i tehnološkog razvoja“

Tango Six 28.11.2019
Nakon današnje vesti da je češki konzorcijum Avia Prime postao novi vlasnik srpske Jat Tehnike oglasili su se i direktori ove dve kompanije i njihovih podružnica. – Svesni smo koliko možemo zajedno postići i zbog toga smo ponosni što postajemo… »

Rusija donirala Mongoliji lovačke avione MiG-29

Tango Six 27.11.2019
Na skromnoj svečanoj ceremoniji održanoj juče na međunarodnom aerodromu Džingis Kan u Ulan Batoru povodom 95. godina od proglašenja Narodne Republike Mongolije, izvršena je primopredaja lovačkih aviona MiG-29 koje je Rusija donirala Mongoliji… »

[POSLEDNJA VEST] Jat Tehnika dobila evropski sertifikat za održavanje putničkih aviona Suhoj Superjet 100

Tango Six 27.11.2019
Jat Tehnika dobila je 12. novembra EASA Part 145 odobrenje od EASA-e za poslove linijskog i baznog održavanja na regionalnom putničkom avionu Suhoj Superjet 100 (SSJ1oo), saopšteno je danas iz kompanije SuperJet International. Kako se u saopštenju… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Hoće li FlyBosnia preživjeti zimu?

Tango Six 26.11.2019
Ako se nešto odmah i hitno ne promijeni, vrlo kratko i precizno neće! Kompanije neće doživjeti godišnjicu prvih letova. Isto sam predvidio i za Adriu i nisam sretan zbog toga. Još manje ću biti sretan za FlyBosniu koja je istinski imala šanse. I… »

DUBAI 2019: Leteći višenamenski, višesenzorski sistem GlobalEye, univerzalno rešenje za osmatranje i izviđanje iz vazduha

Tango Six 25.11.2019
Vojne vazduhoplovne snage Ujedinjenih Arapskih Emirata su, prema dostupnoj tehnici, danas jedno od najsavremenijih i najopremljenijih u svetu. Ono što ih ujedno čini i veoma sposobnim je posedovanje višenamenskih, višesenzorskih i kompleksnih letećih… »

[EKSKLUZIVNO] „Teleoptik“ iz Zemuna i „Sloboda“ iz Čačka dobavljači za „dron-ubicu“ RW-24 kompanije „Adasi“…

Tango Six 21.11.2019
Srpska vazduhoplovna industrija polako postaje dominantno fokusirana na razvoj i proizvodnju dronova budući da sada možemo nabrojati više aktivnih projekata besposadnih letelica nego onih sa posadom. U prilog ovoj tvrdnji ide i izjava koju je… »

Mađarskoj isporučeni prvi helikopteri H145M

Tango Six 20.11.2019
Kako je preključe preneo vojni blog ‘’Haditechnika, földön, vízen, levegőben’’, istog dana Mađarskoj su isporučena prva dva laka višenamenska helikoptera H145M namenjena vojnim vazduhoplovnim snagama. Oba helikoptera doletela su sa… »

Tango Six, najnovije vesti »