Tango Six

Prva javna razmena stavova Sindikata kontrolora i SMATSA-e; DCV pokrenuo vanredni inspekcijski nadzor

Tango Six 06.12.2019
Direktorat civilnog vazduhoplovstva pokrenuo je vanredni inspekcijski nadzor nad SMATSA-om, prenosi Radio slobodna Evropa. U pisanom odgovoru na pitanja ovog medija DCV navodi da je „u vezi sa navodima iz saopštenja Sindikata kontrole letenja od… »

Montenegro airlines u ovoj godini očekuje više od 660.000 prevezenih putnika

Tango Six 05.12.2019
Crnogorski nacionalni avio-prevoznik, Montenegro airlines, je za 11 meseci 2019. godine prevezao ukupno 626.297 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 14.337 ili 2,5% putnika više u odnosu na prošlu godinu, koja je po svim pokazateljima bila… »

Helikopterska jedinica MUP-a Srbije dobila ovlašćenje za obuku pilota na Erbasovom EC 145

Tango Six 05.12.2019
Kako Tango Six saznaje, Helikopterska jedinica MUP-a Srbije dodala je još jedno ovlašćenje u svoj portfolio obuka za tip helikoptera. Jedinica je pored svoje osnovne namene i zadataka takođe i ATO (Approved Training Organization), odnosno škola… »

Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore obeležila deset godina postojanja

Tango Six 04.12.2019
Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore obeležila je juče deset godina postojanja prijemom kojem su prisustvovali predsednik Crne Gore Milo Đukanović, predsednik Skupštine Ivan Brajović, predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ministar… »

Sindikat Kontrole letenja: indicije da je bezbednost vazdušnog saobraćaja ugrožena; SMATSA: Sindikat uzbunjuje javnost pred…

Tango Six 03.12.2019
Kako je danas u saopštenju za javnost upozorio jedan od dva reprezentativna sindikata Kontrole letenja Srbije i Crne Gore, Sindikat kontrolora letenja i vazduhoplovno-tehničkog osoblja, „postoje sumnje da je bezbednost letenja iznad Srbije i Crne Gore… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Brze reakcije Air Serbie

Tango Six 03.12.2019
Nakon bankrota Adrie od Croatie smo čuli „još nije vrijeme“. Istovremeno, Air Serbia je uvela 6 novih tjednih letova za Ljubljanu. Kada se neka kompanija povuče iz Zagreba, Croatia se nada da će povećati LF na drugim linijama i ne poduzima ništa… »

[POSLEDNJA VEST] Danas u Srbiju sleću helikopteri Mi-35M namenjeni Vojsci Srbije

Tango Six 02.12.2019
Kako Tango Six saznaje, nakon što su u petak stigla dva helikoptera H145M, danas se nastavlja isporuka vojnih helikoptera Srbiji. Na vojni aerodrom ‘’Pukovnik-pilot Milenko Pavlović’’ će u toku dana stići desantno-jurišni helikopteri Mi-35M… »

Prezentacija proizvoda za čišćenje aviona kompanije SIA u beogradskom Aviostaru

Tango Six 02.12.2019
Beogradska kompanija Aviostar, specijalizovana za spoljašnje i unutrašnje čišćenje putničkih, aviona generalne i poslovne avijacije, održala je prošle nedelje prezentaciju proizvoda za čišćenje kompanije SIA. – SIA je Švajcarska kompanija… »

Izviđačko-borbena bespilotna letelica CH-92A, nove sposobnosti Vojske Srbije, tehnologija za domaći Pegaz

Tango Six 02.12.2019
Nabavkom kineskih izviđačko-borbenih bespilotnih letelica CH-92A, Srbija će postati prvi korisnik ovakvih vazduhoplova u regionu, to neće biti samo prva borbena BPL u Vojsci Srbije već i prvi srednji daljinski pilotiran vazduhoplov (Remotely Piloted… »

Brza prodaja Trade Airovog Fokkera F100

Tango Six 02.12.2019
Trade Air je prodao jedan od svoja dva Fokkera F100, 9A-BTD, star 27,4 godine, kako je i planirao. No i sami su iznenađeni da su avion prodali u samo par dana nakon što su oglasili prodaju. Kompanija je prodala avion u Dubai, gdje je vlasnik kompanije… »

Tango Six, najnovije vesti »