Tango Six

„Utva avio industrija“ sa partnerom iz Dubaija pokreće proizvodnju modernizovane Utve 75

Tango Six 28.06.2019
„Utva avio industrija“ potpisala je na sajmu Partner 2019 ugovore ukupne vrednosti 1.260.000 evra za proizvodnju aviona, remont i za poslove na razvoju novog aviona za potrebe kompanije „SmartLink“ iz Dubaija, saopštila je danas kompanija… »

[VIDEO] Poletanje H145M sa parkinga beogradskog sajma

Tango Six 28.06.2019
Jučerašnji dan interesantan je po tome da je iznad Srbije letelo pet različitih vrsta helikoptera. H145M 119. Mešovite helikopterske eskadrile iz Niša okončao je svoje prvo promotivno pojavljivanje ( drugo za tip u srpskim bojama) i danas se već… »

Milutin Milunov novi upravnik Pilotske akademije u Vršcu

Tango Six 27.06.2019
Kako je saopšteno iz Kontrole letenja Srbije i Crne Gore postavljen je novi upravnik njihove Pilotske akademije u Vršcu. Direktor SMATSA-e Predrag Jovanović imenovao je Milutina Milunova za vršioca dužnosti načelnika akademije. Milunov je 1980… »

[POSLEDNJA VEST] Aerodrom Batajnica se od sada zvanično zove – Vojni aerodrom „Pukovnik – pilot Milenko Pavlović“

Tango Six 26.06.2019
Kako Tango Six saznaje, načelnik Generalštaba Vojske Srbije doneo je 6. juna odluku da se vojni aerodrom „Batajnica“ preimenuje u Vojni aerodrom „Pukovnik – pilot Milenko Pavlović“. Odluka o preimenovanju već je stupila na snagu i njom se… »

Srbija platila 9 helikoptera H145M 105 miliona evra, Erbas sa MUP-om pričao o konceptu centra za obuku pilota helikoptera

Tango Six 26.06.2019
Kako je Tango Six prvi i najavio, danas je nakon svečanog otvaranja 9. Sajma naoružanja i vojne opreme Partner održana primopredaja prvog helikoptera H145M Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani Vojske Srbije. Predsedniku Srbije… »

Održan Memorijalni turnir „Pilot Mihailo Petrović“ na aerodromu Rudine

Tango Six 26.06.2019
Takmičenje pilota pod nazivom Memorijal „Pilot Mihailo Petrović“ održano je 15. juna na aerodromu Rudine, saopšteno je iz Fondacije „Pilot Mihailo Petrović“. Kako navode, pripadnici RV i PVO i Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, piloti i… »

[NAJAVA] Novi datum Red Bull Flugtaga – 30. jun na Adi Ciganliji

Tango Six 26.06.2019
Iako je Red Bull Flugtag prvobitno trebalo da bude održan prethodnog vikenda, zbog najave loših vremeskih uslova manifestacija je odložena, a novi datum kada će amaterske konstruktorske letelice konačno „poletati“ sa Red Bullove platforme biće… »

Ministarstvo privrede objavilo javni poziv za privatizaciju Jat Tehnike, Početna cena 20,4 miliona evra

Tango Six 25.06.2019
Ministarstvo privrede objavilo je juče javni poziv za prikupljanje ponuda za privatizaciju preduzeća Jat Tehnika, a početna cena iznosi skoro 20,5 miliona evra. Kako stoji u javnom pozivu, Ministarstvo poziva sva zainteresovana lica za učešće u… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Može li se Budimpešta desiti u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu i Podgorici?

Tango Six 25.06.2019
Budimpešta baš i nije u našoj regiji, koja je zona interesa ove kolumne. No, dobar dio putnika regije još uvijek je udaljen 4-5 sati vožnje i koristi ovu zračnu luku, u prvom redu to se odnosi na Istočnu Sloveniju, Sjevernu, Središnju i Istočnu… »

Dan visokih zvanica vežbe “Slovensko bratstvo 2019“: Desanti na Kovin

Tango Six 25.06.2019
Trilateralna vojna vežba ‘’Slovensko bratstvo 2019’’ koja se u periodu od 14. do 27. juna, održava u Srbiji, imala je juče svoj vrhunac na aerodromu Kovin na kome je ujedno organizovan i Dan visokih zvanica kome su prisustvovali visoki… »

Tango Six, najnovije vesti »