Tango Six

Još jedan uspeh Pipistrela: Komanda za specijalne operacije američke vojske nabavila avione za osmatranje iz Slovenije

Tango Six 19.06.2020
Pre nego što je avion Velis Electro postao prvi avion na svetu sa potpuno električnim pogonom koji je dobio tip sertifikat, slovenački proizvođač aviona Pipistrel doživeo je još jedan u nizu izuzetnih poslovnih uspeha i priznanja kvaliteta svojih… »

[NAJAVA] Takmičenje pilota „Memorijal pilot Mihaijlo Petrović“ u subotu 27. juna na aerodromu Trstenik

Tango Six 19.06.2020
Aero-klub „Trstenik“ organizuje takmičenje pilota pod nazivom Memorijal pilot Mihailo Petrović u subotu, 27. juna 2020. godine na aerodromu Trstenik u vremenu od 10 do 16 časova, saopšteno je iz ovog aero-kluba. – Takmičenje pilota sastoji se… »

Češka kompanija Aero Vodochody promenila vlasnika, moguća prodaja aviona L-39NG Mađarskoj i Slovačkoj

Tango Six 18.06.2020
Kompanija Aero Vodochody AEROSPACE saopštila je 11. juna da je nakon 13 godina promenila vlasnika i da je istog dana potpisan kupoprodajni ugovor. Kako je navedeno, Penta Group koja je bila dosadašnji vlasnik grupe kompanija kojoj pripada Aero… »

Isporuke borbenih aviona maršalu Haftaru i Siriji: Da li je MiG-29 postigao prvu vazdušnu pobedu iznad Libije?

Tango Six 17.06.2020
Nakon što su tokom maja ove godine, u severozapadnoj libijskoj provinciji Tripolitanija, vojne snage zvanično u Ujedinjenim Nacijama priznate vlade Libije (GNA, Government of National Accord) uz veliku pomoć Turske, nanele teški poraz takozvanoj… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Wizz Air iskoristio Korona krizu za osvajanje Europe

Tango Six 16.06.2020
Zapravo ne. Wizz Air je samo alat za osvajanje Europe, alat američkog kapitala koji je čvrsto odlučio provesti mekdonaldizaciju zračnog prijevoza. I to ne samo Europe nego cijelog svijeta. Iza mekdonaldizacije zračnog prijevoza stoji najmoćnija… »

[FOTO REPORTAŽA] Najzanimljiviji detalji sa svečanosti uručenja vojnih zastava 63. padobranskoj brigadi i 72. brigadi za…

Tango Six 15.06.2020
U Spomen-kompleksu “Drugi srpski ustanak” u Takovu, juče je, pod komandom general-majora Ilije Todorova, ratnog komandanta 63. padobranske brigade, održana svečanost “Takovo-2020“ na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio vojne… »

Korona haos i prevoz tereta avionom: „Kako smo prevezli 35 miliona maski avionima do Srbije“

Tango Six 12.06.2020
Korona haos spustio je ukupnu potražnju za prevozom tereta vazduhom u aprilu za 27,7% u odnosu na 2019. godinu, prema podacima IATA-e. Usporenje globalne ekonomije, koje će gotovo sigurno uskoro prerasti u recesiju, odrazilo se i na ovaj vid logistike… »

[EKSKLUZIVNO] Jedan radni dan i 120 km/č sa vatrogascima „Nikole Tesle“ na aerodromu bez putnika

Tango Six 12.06.2020
Nekoliko ideja padne na pamet kada aerodrom u vašem gradu zvrji prazan. Da se obiđe uzduž i popreko, intervjuišu sve službe i ljudi koji ga pogone u redovnim i vanrednim situacijama ali i da se (ponovo) prikažu vatrogasci uz molbu za izvođenje… »

[POSLEDNJA VEST] Novi video građevinskih radova na aerodromu „Nikola Tesla“ iz vazduha

Tango Six 11.06.2020
Kompanija „Belgrade Airport“ objavila je danas nove snimke iz vazduha trenutnih građevinskih radova koji se odvijaju na gotovo celoj površini „Nikole Tesle“. Kako je već najavljeno, aerodrom će dobiti proširenje terminala, novu, umetnutu… »

Slovenci ponovo dominiraju: EASA dodelila prvi tip sertifikat na svetu za avion sa kompletno električnim pogonom Pipistrelovom…

Tango Six 11.06.2020
Pipistrelov avion Velis Electro od juče je prvi avion na svetu sa potpuno električnim pogonom koji je dobio tip sertifikat, u ovom slučaju od EASA-e. Slovenački proizvođač aviona tako se još jednom upisao u istoriju generalne i ultra-lake avijacije… »

Tango Six, najnovije vesti »