Tango Six

Još jedna uloga: Helikopter H145M kao leteće komandno mesto

Tango Six 06.07.2020
Kompanija Erbas Helikopters nastavlja razvoj svog dvomotornog lakog višenamenskog helikoptera H145M. Iz Erbasa je krajem maja saopšteno da je njihova pažnja trenutno usmerena na proširenju mogućnosti letelice, poput njene upotrebe kao letećeg… »

[VIDEO] Na Batajnici prikazane kineske izviđačko-borbene bespilotne letelice CH-92A, kupljeno 6 letelica sa 18 raketa

Tango Six 04.07.2020
Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici danas je održan prikaz novih bespilotnih letelica CH-92A, koje imaju mogućnost napada laserski vođenim raketama na ciljeve na zemlji i čijom nabavkom je značajno unapređena… »

Pogranična kriza sa Kinom: Indija iz Rusije nabavlja 21 MiG-29 i 12 Su-30

Tango Six 03.07.2020
Kako prenose indijski mediji, na jučerašnjem sastanku Odbora za odbrambene nabavke (Defence Acquisition Council – DAC) kojim je predsedavao indijski ministar odbrane Rajnath Singh, donesena je odluka o odobravanju nabavke 33 borbena aviona, određenog… »

Švajcarska izlazi na referendum: Da li ste za nabavku višenamenskih borbenih aviona?

Tango Six 03.07.2020
Vlada Švajcarske objavila je 26. juna da će 27. septembra ove godine, stanovništvo te zemlje na referendumu odlučiti o tome da li će se nastaviti sa procesom nabavke novih višenamenskih borbenih aviona koji će zameniti zastarele lovce F-5E i F… »

Erbas otpušta: „Nalazimo se u najvećoj krizi koju je naša industrija ikada iskusila“

Tango Six 02.07.2020
Kompanija Erbas objavila je nove planove i mere za, kako su to opisali, „prilagođavanje“ svoje globalne radne snage i „promenu veličine svojih aktivnosti“ u oblasti komercijalne avijacije kao odgovor na krizu izazvanom virusom COVID-19 a u cilju… »

Pomoć Francuske kompaniji Erbas Helikopters: U planu razvoj naslednika helikoptera H125 koji će imati hibridni pogon

Tango Six 01.07.2020
Među kompanijama vazduhoplovne industrije koje su, zbog gubitaka nastalih usled pandemije Korona virusa, dobile pomoć od francuske vlade, našla se i kompanija Erbas Helikopters. Osim narudžbine za 20 letelica iz trenutnog proizvodnog programa… »

Sputnjik: Srbiji isporučene kineske izviđačko-borbene bespilotne letelice

Tango Six 30.06.2020
Kako prenosi “Sputnjik“, na vojni aerodrom “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici danas je sleteo transportni avion Iljušin. Kako Tango Six saznaje radi se o kazahstanskom civilnom Il-76, kojim su Srbiji dopremljene kineske… »

Ako želite Korona PCR test i rezultate nakon 5 sati – letite Lufthanzom

Tango Six 30.06.2020
Lufthanza grupa saopštila je danas da će u svojim habovima Frankfurtu i Minhenu svojim punticima nuditi PCR Korona testove radi „izbegavanja karantina“. Ako je, igrom slučaja, u zemlji u kojoj živite zdravstveni sistem u raspadu ili u njega… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Uzlet Banja Luke prekinut Koronom

Tango Six 30.06.2020
Aerodrom Banja Luka je tijekom svoje povijesti istinski bila na margini zrakoplovstva regije. Neopravdano za grad te veličine. U posljednjih 25 godina to je bila prvenstveno zahvaljujući managementu koji nije vidio prilike i tvrdoglavo se držao logike… »

[NAJAVA] Serbian Case for Space webinar: Kako započeti karijeru u svemirskoj industriji

Tango Six 26.06.2020
Fondacija „Serbian Case for Space“ organizuje webinar posvećen započinjanju karijera u svemirskoj industriji u utorak 30. juna sa početkom u 19 časova. Kako su iz ove organizacije kazali za Tango Six, gosti webinara biće Dalibor Đuran i Zoran… »

Tango Six, najnovije vesti »