Tango Six

Akademija Ratnog vazduhoplovstva Bugarske traži nove školske avione dok Ministarstvo odbrane kupuje 4 Zlina 242L

Tango Six 26.06.2020
Bugarskom Višem vojnovazduhoplovnom učilištu „Georgi Benkovski“ (VVVU) potrebni su laki školski avioni, simulatori i razna avio-oprema koja će zajedno sa njegovim licenciranjem kao organizaciji za obuku ATO (Approved Training Organization)… »

[POSLEDNJA VEST] Potvrđeno: Republika Srpska kupuje tri ruska helikoptera Ansat za svoju policiju

Tango Six 25.06.2020
Republika Srpska kupila je tri helikoptera Ansat iz Rusije za potrebe svoje policije. Prvi će biti isporučen u septembru, rekao je za RIA Novosti srpski član Predsetništva BiH Milorad Dodik a prenose SRNA i Mondo.ba. – Uprkos svim pritiscima… »

Vojna parada u Moskvi: Detaljno o vojnoj tehnici i svim premijerama

Tango Six 25.06.2020
Pored teškog sveopšteg stanja u kome se, usled pandemije Korona virusa, našla Ruska Federacija, državni vrh ove zemlje procenio je da su se stekli uslovi za održavanje „regularnih“ vojnih parada povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu. Širom… »

Adria Tehnika nudi obuke za A320NEO, lansira e-learning platformu i prvi put servisira Erbasov A318

Tango Six 24.06.2020
Slovenačka Adria Tehnika obogatila je nedavno svoj EASA PART147 portfolio novim sertifikatima. Kako iz matične kompanije Avia Prajm Grup kažu za Tango Six, njihova podružnica u Ljubljani od skoro je osvojila obuke za B1.1/B2 i C sertifikate za… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Mjere zaštite okoliša kao izgovor vlada

Tango Six 23.06.2020
Neosporno smo predugo čekali da se vlade ozbiljno pozabave zaštitom okoliša i da donesu mjere koje će pomoći planeti da smanji destrukciju industralizacije. Veliki kapital je bio protiv ovih mjera jer isto znači redukcije u njihovom poslovanju… »

[ANALIZA] Da li će Er Srbija preživeti Viz er?

Tango Six 22.06.2020
Nekoliko nedelja nakon okončanja prvog (i nadamo se jedinog) talasa najvećeg ograničenja putovanja u novijoj istoriji region jugoistočne Evrope postaje naročito interesantan kada je u pitanju komercijalni putnički avio-saobraćaj. Prethotna nedelja… »

Još jedan uspeh Pipistrela: Komanda za specijalne operacije američke vojske nabavila avione za osmatranje iz Slovenije

Tango Six 19.06.2020
Pre nego što je avion Velis Electro postao prvi avion na svetu sa potpuno električnim pogonom koji je dobio tip sertifikat, slovenački proizvođač aviona Pipistrel doživeo je još jedan u nizu izuzetnih poslovnih uspeha i priznanja kvaliteta svojih… »

[NAJAVA] Takmičenje pilota „Memorijal pilot Mihaijlo Petrović“ u subotu 27. juna na aerodromu Trstenik

Tango Six 19.06.2020
Aero-klub „Trstenik“ organizuje takmičenje pilota pod nazivom Memorijal pilot Mihailo Petrović u subotu, 27. juna 2020. godine na aerodromu Trstenik u vremenu od 10 do 16 časova, saopšteno je iz ovog aero-kluba. – Takmičenje pilota sastoji se… »

Češka kompanija Aero Vodochody promenila vlasnika, moguća prodaja aviona L-39NG Mađarskoj i Slovačkoj

Tango Six 18.06.2020
Kompanija Aero Vodochody AEROSPACE saopštila je 11. juna da je nakon 13 godina promenila vlasnika i da je istog dana potpisan kupoprodajni ugovor. Kako je navedeno, Penta Group koja je bila dosadašnji vlasnik grupe kompanija kojoj pripada Aero… »

Isporuke borbenih aviona maršalu Haftaru i Siriji: Da li je MiG-29 postigao prvu vazdušnu pobedu iznad Libije?

Tango Six 17.06.2020
Nakon što su tokom maja ove godine, u severozapadnoj libijskoj provinciji Tripolitanija, vojne snage zvanično u Ujedinjenim Nacijama priznate vlade Libije (GNA, Government of National Accord) uz veliku pomoć Turske, nanele teški poraz takozvanoj… »

Tango Six, najnovije vesti »