Tango Six

Sofija nudi Seulu da uspostavi proizvodnu liniju aviona T-50 u Bugarskoj

Tango Six 11.10.2019
Krajem septembra bugarski mediji izvestili su da je u okviru prve posete bugarskog premijera Republici Koreji, Sofija ponudila Seulu da izgradi postrojenje za sklapanje borbenog aviona T-50 na teritoriji Bugarske. Bugarski portal Military defence preneo… »

Udruženje Beoavia traži nove članove za svoj studentski tim

Tango Six 11.10.2019
Studentski tim Beoavia raspisao je konkurs za prijem novih članova. Konkurs traje do 15. oktobra za poziciju redovnog člana, dok je za poziciju junior člana otvoren do 20. oktobra, saopšteno je iz ovog udruženja. – Beoavia je studentsko udruženje… »

DCV i RV i PVO potpisali proceduru za dodelu „Mode-S“ i ELT kodova vojnim vazduhoplovima

Tango Six 11.10.2019
Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov i komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković, u prostorijama Кomande RV i PVO, potpisali su juče Proceduru u vezi sa dodelom… »

[NAJAVA] Otvaranje prve „3DEXPERIENCE“ laboratorije na Mašinskom fakultetu uz seriju predavanja o vazduhoplovnoj…

Tango Six 11.10.2019
Kompanija CADCAM Data otvoriće u svečano prvu „3DEXPERIENCE“ laboratoriju u Beogradu, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u četvrtak, 17. oktobra u Svečanoj sali na drugom spratu sa početkom od 10:30 časova. – Otvaranje… »

Primopredaja prvih borbenih aviona Rafal namenjenih Ratnom vazduhoplovstvu Indije

Tango Six 10.10.2019
Svečana primopredaja prva četiri višenamenska borbena aviona Rafal koje je nabavila Indija, održana je pre dva dana u Dasoovom pogonu za finalnu montažu ovog tipa aviona u Merinjanu blizu Bordoa. Avioni su predati indijskom ministru odbrane Rajnatu… »

Montenegro Airlines: Devet meseci 2019. bolji u odnosu na prošlu rekordnu godinu

Tango Six 09.10.2019
Nacionalni avio-prevoznik Crne Gore Montenegro Airlines saopštio je danas da su za devet meseci ove godine prevezli ukupno 540.764 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. – To je za 12.944 putnika ili 2,45% više u odnosu na isti period lani. Samo… »

Održano takmičenje u snabdevanju avio-gorivom, srpski „NIS“ ekipno drugi na domaćem terenu

Tango Six 09.10.2019
Кompanija „Gaspromnjeft-Aero“, Objedinjena grupa za kvalitet avio-goriva međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj IATA Fuel Quality Pool (IFQP) kao i Međunarodna organizacija za avio-goriva The Joint Inspection Group (JIG) organizovali su… »

Indija privodi kraju modernizaciju lovaca MiG-29

Tango Six 09.10.2019
Indijska televizija NDTV prenela je 30. septembra vest o tome da Ratno vazduhoplovstvo Indije završava modernizaciju flote lovačkih aviona MiG-29 prema ugovoru sa ruskom kompanijom RSK MiG koji je potpisan još marta 2008. godine. Proces modernizacije… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Adria je mrtva, je li Croatia slijedeća?

Tango Six 08.10.2019
U jednom od intervjua koje sam dao u Sloveniji, BiH i Hrvatskoj u posljednjih dva tjedna vezanom uz bankrot Adrie, novinarka me pitala „kako ste pogodili da će Adria bankrotirati u rujnu (septembru)“. I odgovorio sam joj da nisam pogodio nego da sam… »

Vojna parada povodom 70. godina NR Kine: od auto-žirova, preko aviona specijalnih namena do novih balističkih raketa i…

Tango Six 04.10.2019
Narodna Republika Kina obeležila je 70 godina svog postojanja grandioznom vojnom paradom priređenoj 1. oktobra u Pekingu na glavnom gradskom trgu Tjenanmen na kojoj je učestvovalo 15 hiljada vojnika, 580 jedinica vojne tehnike i 160 aviona i… »

Tango Six, najnovije vesti »