Tango Six

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Je li Crna Gora naučila na fijasku Slovenije? – 1. dio

Tango Six 22.10.2019
Kad sam prije godinu i mjesec dana napisao analizu o rastu Aerodroma Crne Gore napisao sam kako im je rast vrtoglav. Iskreno nije bio za očekivati da će se tako velik rast nastaviti. Ali Aerodromi Crne Gore nas iznenađuju i nastavljaju ozbiljno rasti i… »

Objavljen tender za linije od javnog značaja sa aerodroma Morava do Beča i Soluna: Izdvojeno 5,7 miliona evra za avion od…

Tango Six 21.10.2019
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukutre objavilo je danas na svom sajtu javnu nabavku, odnosno izbor za najpovoljnijeg ponuđača na linijama od javnog značaja koje će saobraćati sa aerodroma Morava kod Kraljeva do Soluna i Beča… »

[POSAO] Kompanija Avio Star traži perače putničkih aviona u Beogradu

Tango Six 21.10.2019
Kompanija Avio Star iz Beograda bavi se specijalnim pranjem putničkih vazduhoplova na aerodromu „Nikola Tesla“. Zbog proširenja obima poslovanja nedavno su raspisali oglas za zapošljavanje 10 izvršilaca na poziciji – perač aviona. Kako kažu iz… »

Rumunija će uložiti 2,5 milijarde evra u rekonstrukciju crnomorske vazduhoplovne baze

Tango Six 21.10.2019
Pozivajući se na dostupne zvanične dokumente, rumunski mediji izvestili su krajem septembra da Ministarstvo odbrane Rumunije planira da uloži preko 2,5 milijarde evra u rekonstrukciju, dovođenje na pun NATO standard i povećanje kapaciteta 57… »

[FOTO REPORTAŽA] Sloboda 2019: Novi helikopteri, poručnici u MiG-ovima i najrazovrsnija vojna tehnika na jednom mestu do sada

Tango Six 20.10.2019
Nakon što je ove godine velikom paradom u Nišu obeležen Dan pobede u Drugom svetskom ratu, Srbija je juče još jednim vojnim događajem proslavila podjednako važan datum iz svoje istorije – 75 godina od oslobođenja Beograda. Manifestacija… »

Na prikazu sposobnosti Vojske Srbije “Sloboda-2019“ učestvovaće i helikopteri Mi-35M

Tango Six 18.10.2019
Kao i na vojnoj paradi održanoj 10. maja u Nišu povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu, ruske desantno-jurišne helikoptere Mi-35M videćemo i na prikazu sposobnosti Vojske Srbije “Sloboda-2019“. Kako je juče javio Sputnjik, na Batajnicu su… »

Srbiji isporučeni vojni helikopteri Mi-17V-5, stigao i još jedan H145M

Tango Six 17.10.2019
Kako je juče prenela novinska agencija “Sputnjik“, na vojni aerodrom “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ sleteo je teški transportni avion Antonov An-124 “Ruslan“ Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije kojim su dopremljeni vojno transportni… »

tportal: Hrvatski MUP nabavlja nove bespilotne letelice

Tango Six 16.10.2019
Hrvatski internet portal ‘’tportal’’ preneo je pre dva dana informaciju da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske nabaviti nove bespilotne letelice za čiju kupovinu je tender raspisan aprila ove godine. Planirano je da se nabavi sedam… »

Država donela odluku o proglašenju linija Kraljevo-Beč i Kraljevo-Solun za linije u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju

Tango Six 15.10.2019
Vlada Republike Srbije donela je 10. oktobra Odluku o proglašenju linija u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju između Kraljeva i Beča, kao i Kraljeva i Soluna. Linija Kraljevo-Beč-Kraljevo planira se, prema odluci, od 1. decembra pa sve do 31… »

Nova ekonomija: Nemačkoj kompaniji MTU Srbija poklanja zemljište vredno 6,25 miliona evra

Tango Six 15.10.2019
Kako danas piše Nova ekonomija, država Srbija pokloniće nemačkom investitoru MTU zemljište vredno 6,25 miliona evra za izgradnju pogona u Novoj Pazovi za održavanje, popravku i remont vazduhoplovnih motora i prateće usluge. Iako je, kako se… »