Tango Six

tportal: Hrvatski MUP nabavlja nove bespilotne letelice

Tango Six 16.10.2019
Hrvatski internet portal ‘’tportal’’ preneo je pre dva dana informaciju da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske nabaviti nove bespilotne letelice za čiju kupovinu je tender raspisan aprila ove godine. Planirano je da se nabavi sedam… »

Država donela odluku o proglašenju linija Kraljevo-Beč i Kraljevo-Solun za linije u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju

Tango Six 15.10.2019
Vlada Republike Srbije donela je 10. oktobra Odluku o proglašenju linija u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju između Kraljeva i Beča, kao i Kraljeva i Soluna. Linija Kraljevo-Beč-Kraljevo planira se, prema odluci, od 1. decembra pa sve do 31… »

Nova ekonomija: Nemačkoj kompaniji MTU Srbija poklanja zemljište vredno 6,25 miliona evra

Tango Six 15.10.2019
Kako danas piše Nova ekonomija, država Srbija pokloniće nemačkom investitoru MTU zemljište vredno 6,25 miliona evra za izgradnju pogona u Novoj Pazovi za održavanje, popravku i remont vazduhoplovnih motora i prateće usluge. Iako je, kako se… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Kako LOT može, a kompanije regije ne mogu?

Tango Six 15.10.2019
Croatia, Montenegro i Air Serbia žive na državnom novcu, bez njega bi odavno bankrotirali. Adria je otišla u bankrot. FlyBosnia nakon samo tri mjeseca operacija razmišlja o promjeni baze radi dugova u Sarajevu, planirane cjelogodišnje linije… »

[RECENZIJA] Jedino što valja u američkoj seriji „SEAL team“ su Beograd i MUP-ovi helikopteri

Tango Six 15.10.2019
Grad Beograd i njegovi vazduhoplovni kapaciteti igraju glavne i najkvalitetnije uloge u prve dve epizode američke serije „SEAL team“. Domaćoj i aero-naklonjenoj publici svakako će biti interesantno da vidi Helikoptersku jedinicu MUP-a Srbije u… »

[NAJAVA] Sloboda-2019: Obeležavanje 75. godina od oslobođenja Beograda, subota 19. oktobar na aerodromu “Pukovnik-pilot…

Tango Six 14.10.2019
Kako je danas saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, na aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici će u subotu 19. oktobra sa početkom u 12 časova povodom 75 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu, biti održan prikaz… »

Vansi: Saobraćaj na „Nikoli Tesli“ u trećem kvartalu veći za 9,3 odsto, najviše zahvaljujući Er Srbiji

Tango Six 14.10.2019
Tokom trećeg kvartala 2019. godine broj putnika na svim aerodromima grupe VINCI Airports povećan je 6,9 odsto u odnosu na treći kvartal 2018. godine, a ukupno je 72 miliona putnika opsluženo na 46 aerodroma u mreži, saopšteno je iz francuske… »

Sofija nudi Seulu da uspostavi proizvodnu liniju aviona T-50 u Bugarskoj

Tango Six 11.10.2019
Krajem septembra bugarski mediji izvestili su da je u okviru prve posete bugarskog premijera Republici Koreji, Sofija ponudila Seulu da izgradi postrojenje za sklapanje borbenog aviona T-50 na teritoriji Bugarske. Bugarski portal Military defence preneo… »

Udruženje Beoavia traži nove članove za svoj studentski tim

Tango Six 11.10.2019
Studentski tim Beoavia raspisao je konkurs za prijem novih članova. Konkurs traje do 15. oktobra za poziciju redovnog člana, dok je za poziciju junior člana otvoren do 20. oktobra, saopšteno je iz ovog udruženja. – Beoavia je studentsko udruženje… »

DCV i RV i PVO potpisali proceduru za dodelu „Mode-S“ i ELT kodova vojnim vazduhoplovima

Tango Six 11.10.2019
Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov i komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković, u prostorijama Кomande RV i PVO, potpisali su juče Proceduru u vezi sa dodelom… »

Tango Six, najnovije vesti »