Tango Six

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Da li je Aegean dobar kupac za Croatiu Airlines?

Tango Six 14.01.2020
Vlada Republike Hrvatske dala je odabranim konzultantima Privrednoj banci Zagreb i DBV Bank SE rok do kraja godine da pronađe strateškog partnera i predložiti model dokapitalizacije Croatie Airlinesa. Za povjereni im posao dobili su pola milijuna EUR… »

Obaranje ukrajinskog Boinga 737: Krivac nije nesposobni komadant PVO sistema već direktor civilnih vazduhoplovnih vlasti Irana

Tango Six 10.01.2020
Mediji, analitičari i entuzijasti će u narednim danima pored rekonstrukcije neposrednih elemenata obaranja (sada već gotovo sigurno prema američkim i kanadskim zvaničnicima) ukrajinskog Boinga 737-800 na letu PS752 između Teherana i Kijeva tražiti… »

Novi hangari za helikoptere gradiće se na Batajnici i Lađevcima

Tango Six 09.01.2020
Srbija nakon izgradnje hangara u Batajnici i Nišu, nastavlja sa ulaganjem u infrastrukturu svog Ratnog vazduhoplovstva. U narednom periodu vojni aerodrom “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici dobiće još jedan novi hangar a prvi novi hangar… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Zrakoplovni vicevi

Tango Six 07.01.2020
Posljednji soft članak prije povratka na ozbiljne i teške teme biti će zrakoplovni vicevi. Obzirom da sam u svom društvu poznat kao vic-maher koji satima može pričati viceve pokušat ću široku paletu viceva sa zrakoplovnim temama prebaciti na… »

Bosna i Hercegovina planira nabavku 9 helikoptera za 75 miliona evra, korisnici vojska, državne organizacije i entiteti

Tango Six 07.01.2020
Kako prenosi Balkanska bezbednosna mreža, državne organizacije i entiteti Bosne i Hercegovine planiraju da u naredne tri godine za 75 miliona evra iz Italije, Rusije i SAD nabave devet novih helikoptera. Od tog broja četiri su UH-1H-II Huey II… »

Politika: Srbiji će u 2020. godini biti isporučeni dodatni lovci MiG-29, sistemi PVO Pancir i bespilotne letelice CH-92A

Tango Six 06.01.2020
Dnevni list ’’Politika’’ preneo je u subotu 4. januara čime će sve Vojska Srbije biti opremljena tokom 2020. godine a osim toga šta će sve biti uvedeno u naoružanje navedene su i modernizacije sredstava koja se već nalaze u upotrebi… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Koliko se letjelo prije 33 godine?

Tango Six 31.12.2019
Kada sam ljetos napisao članak kako se letjelo 1991. to sam učinio jer je jedno te godine na domaćim linijama u regiji letio i JAT, i Adria i Croatia Airlines. I dio čitatelja je rekao da sam prvo trebao obraditi rekordnu 1987, jer ta 1991. nije… »

Mirjana Čizmarov: „Jedna od najuspešnijih godina u istoriji civilnog vazduhoplovstva Srbije“

Tango Six 31.12.2019
U novogodišnjem intervjuu za Srpski Telegraf, reizabrana direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov osvrnula se na rad ove institucije u prethodnih godinu dana. – Godina koja je na izmaku, bez sumnje je bila jedna od… »

Ruskoj vojsci isporučen prvi kompleks raketnog sistema PVO S-350 “Vitjaz“

Tango Six 27.12.2019
Ruski državni koncern ‘’Almaz-Antej’’ objavio je u ponedeljak 23. decembra da je ruskoj vojsci isporučen prvi komplet raketnog sistema PVO S-350 (50R6) ‘’Vitjaz’’. U saopštenju za medije pres-službe kompanije navodi se da je zvanična… »

Dan RV i PVO: Plaketa Direktoratu civilnog vazduhoplovstva za dugogodišnju saradnju

Tango Six 26.12.2019
Povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije održanog 24. decembra održana je i Svečana akademija u Domu vazduhoplovstva u Zemunu. Kako je saopštio DCV, tom prilikom, komandant RV i PVO general-major Duško… »