Tango Six

Nezadovoljstvo u Oblasnoj kontroli letenja Zagreb: Predsednica sindikata se prijavila za najvišu menadžersku poziciju

Tango Six 07.08.2019
Kako Tango Six saznaje iz izvora Oblasne kontrole letenja CROCONTROL-a (HKZP), raste nezadovoljstvo članova Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja (HSSKL). U pitanju je najuticajniji sindikat unutar HKZP-a. Tokom juna potpisan je novi… »

Izašao finansijski izveštaj Er Srbije za 2018. godinu: Ostvaren profit u iznosu od 12,2 miliona evra, prevezeno 2.4 miliona…

Tango Six 06.08.2019
Nacionalna avio-kompanija Srbije objavila je juče svoj finansijski izveštaj za 2018. godinu uz saopštenje u kojem konstatuje da neto dobit za prošlu godinu iznosi 12,2 miliona evra, da je prevezeno 2,48 miliona putnika i da je kao najveće povećanje… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Mogu li domaće kompanije napraviti Joint Venture?

Tango Six 06.08.2019
Prije godinu i pola pisao sam o tome koliko se zračni promet promijenio u 25 godina, te sam tada pokazao da se isti korjenito mijenja svakih 5 godina. Tako su 1995. nastali prvi LCC, početkom tisućljeća krenule su se razvijati alijanse, pet godina… »

Obavljen prvi let demonstratora ruske izviđačko-borbene bespilotne letelice S-70 “Ahotnjik“

Tango Six 05.08.2019
Informativna agencija TASS prenela je u subotu 3. avgusta vest da je izvršen prvi let ruske teške borbene bespilotne letelice “Ahotnjik“ („Ohotnik“ prevedenog sa ruskog – lovac) koju razvija Konstrukcioni biro Suhoj. Potvrdu ove informacije… »

Dan avijacije: Na Batajnici otkrivena tabla sa novim nazivom aerodroma; komandant 204. vbr: godišnje odškolujemo 5 do 10…

Tango Six 02.08.2019
Jedna od svečanosti obeležavanja Dana roda avijacije održana je danas u vazduhoplovnoj bazi u Batajnici otkrivanjem table sa novim imenom aerodroma “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“. Događaju su između ostalih prisustvovali članovi porodice… »

Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore: Ulaganje u sigurnost predstavlja ulaganje u budućnost

Tango Six 02.08.2019
Crna Gora, mlada država koja broji samo 620.000 stanovnika, na impresivan način drži korak sa evropskim razvojnim kretanjima u oblasti sigurnosti i bezbednosti u vazdušnom saobraćaju, ocena je renomiranog britanskog časopisa Inside Industry. U… »

Kanada započela postupak nabavke novih višenamenskih borbenih aviona

Tango Six 01.08.2019
Odeljenje vlade Kanade – Javne usluge i nabavke Kanada (Public Services and Procurement Canada – PSPC) koje je između ostalog zaduženo i za vojne nabavke, izdalo je 23. jula Zahtev za predlozima (RFP – Request for proposals) za nabavku 88 novih… »

[REPORTAŽA] Leteli smo u novom helikopteru H145M Helikopterske jedinice MUP-a

Tango Six 01.08.2019
Isporuka trećeg Erbasovog H145M Helikopterskoj jedinici MUP-a Srbije bila je odličan povod da vidimo kako je leteti u helikopteru, retka prilika da napravimo detaljniju reportažu tokom letačkih operacija jedinice, saznamo i vidimo neke nove i… »

Rekordan vikend za Montenegro Airlines, 360.000 prevezenih putnika za 7 meseci ove godine

Tango Six 31.07.2019
Montenegro Airlines prevezao je za sedam meseci 2019. godine ukupno 360.000 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, saopštili su iz crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika. – To je za 3% putnika više u odnosu na isti period prošle godine, koja je… »

[POTREBNA POMOĆ] Studenti Beoavie ostali bez glavnog sponzora dve nedelje pred odlazak na takmičenje u Štutgartu

Tango Six 31.07.2019
Studenti Katedre za vazduhoplovstvo Mašinskog fakuleteta u Beogradu, okupljeni u udruženje Beoavia, ostali su bez generalnog sponzora za odlazak na put do Štutgarta na takmičenje „Air Cargo Challenge“ na kojem bi trebalo da se takmiče sa… »

Tango Six, najnovije vesti »