Tango Six

[EKSKLUZIVNO] Godinu dana Erbasovih helikoptera u Helikopterskoj jedinici MUP-a Srbije: Nova tehnika, nove sposobnosti…

Tango Six 31.08.2020
Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije primila je svoj četvrti i poslednji Erbas H145M druge nedelje juna. Bio je to četvorogodišnji epilog narudžbine od devet helikoptera ovog tipa za srpsku vojsku i policiju ali i početak… »

Novi Tango Six projekat: Godinu dana Erbas Helikoptera u Srbiji

Tango Six 28.08.2020
Kada se spoji posao i zadovoljstvo rezultat je strast. Kada strast zavisi od brzine, daljine, ugla sunca, poznavanja foto i video vradžbina vraćate se nazad u „posao“. Krug je kompleksan ali uvek interesantan. Tako i Tango Six ekipi koja već osam… »

Najzanimljiviji detalji sa „Armije-2020“: Glavne zvezde raketni sistemi PVO i bespilotne letelice

Tango Six 28.08.2020
Međunarodni vojno-tehnički forum ‘’Armija-2020’’ održava se šesti put u parku Patriot koji se nalazi u okviru vojnog poligona Alabino blizu glavnog grada Rusije. Na oko 565000 kvadrata izložbenog prostora nastupilo je oko 1500 ruskih i… »

Dva incidenta u mesec dana: Kako funkcioniše civilni sistem traganja i spasavanja za vazduhoplovom u Srbiji?

Tango Six 27.08.2020
Uprkos Koroni i donekle smanjenim aktivnostima u letnjem delu letačke sezone, nacionalni civilni sistem traganja i spasavanja u slučaju udesa vazduhoplova bio je dva puta aktiviran u poslednjih mesec dana. Oba puta srećom nije bilo žrtava i oba puta… »

Prve fotografije: Novi MiG-ovi 35 za Vazdušno-kosmičke snage Rusije

Tango Six 26.08.2020
Prošle nedelje ruski spoteri su oko vazduhoplovne baze Kubinka primetili i fotografisali nove primerke višenamenskog borbenog aviona MiG-35 koji su na taj aerodrom sleteli kako bi učestvovali na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija-2020 koji se… »

Rumunija svojim prvim sistemom PVO Patriot pojačava istočno krilo NATO saveza

Tango Six 25.08.2020
Elementi prvog raketnog sistema zemlja-vazduh dugog dometa Raytheon Patriot isporučeni su Rumuniji ovog meseca, saopštilo je 19. avgusta na svojoj veb stranici rumunsko Ministarstvo odbrane (MApN, Ministerul Apărării Naționale). Navodeći da će… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Trade Air dijeli lekcije svima u regiji

Tango Six 25.08.2020
Dok u regiji Croatia, Air Serbia, Montenegro i FlyBosnia cendraju kako su u katastroflanom stanju, te traže više desetaka milijuna EUR od svojih vlada za puko preživljavanje, jedna privatna kompanija, Trade Air, bez pomoći države uspijeva na istom… »

Forum Armija 2020: Pokrenuta serijska proizvodnja helikoptera Mi-35P

Tango Six 24.08.2020
Holding kompanija Ruski helikopteri saopštila je da je u fabrici Rosvertol pokrenula serijsku proizvodnju nadograđenog jurišnog helikoptera Mi-35P. Prvi serijski primerak završio je svoja letačka ispitivanja, dobivši potvrdu naznačenih… »

[PILOT SA ISTOKA] Kako do prvog pilotskog posla?

Tango Six 24.08.2020
A kako do posla? Zavisi. Da li ste lovac ili lovina? Lovina su uglavnom piloti, kapetani sa višedecenijskim iskustvom. Kažem lovina bez namere bilo koga da uvredim jer je digitalizacijom svet postao bogatiji za još jedno zanimanje takozvani… »

[POSLEDNJA VEST] Detalji udesa helikoptera Gazela YU-HPZ kod Jakova

Tango Six 22.08.2020
Centar za istraživanje nesreća u saobraćaju i njegov Glavni istražitelj objavili su, nakon tri nedelje, Obaveštenje o početku istrage udesa privatnog helikoptera SA 342J Gazela u ataru sela Jakovo. Pilot helikoptera je nakon pojave dima u kabini… »

Tango Six, najnovije vesti »