Tango Six

U Rusiji uspešno završena vazduhoplovna letno-taktička vežba BARS-2019

Tango Six 02.11.2019
Petu po redu zajedničku rusko-srpsku vazduhoplovnu letno-taktičku vežbu BARS 2019 koja je ove godine održana u Rusiji, na aerodromu Privoložskij i poligonu Ašuluk u Astrahanskoj oblasti, uspešno su realizovali piloti Ratnog vazduhoplovstva i… »

Hrvatskoj nakon donacije dva helikoptera UH-60M odobrena nabavka još dva helikoptera istog tipa

Tango Six 01.11.2019
Kako je juče preneo portal Obris, Hrvatska je započela proces nabavke američkih višenamenskih helikoptera Sikorsky UH-60M Black Hawk. Nakon što je američki State Department prethodnog dana odobrio moguću prodaju dva helikoptera ovog tipa Hrvatskoj… »

Goran Vesić: „Hoću da preuzmem Muzej vazduhoplovstva“

Tango Six 01.11.2019
Pomoćnik gradonačelnika Beograda Goran Vesić (koji je, kako saznajemo danas, u vojsci bio vazduhoplovni novinar) u današnjoj kolumni u dnevnim novinama Politika iznosi predlog da grad Beograd „preuzme“ Muzej vazduhoplovstva na Aerodromu Nikola… »

Početak procesa koncesije: Vlada Crne Gore održala predtendersku konferenciju

Tango Six 01.11.2019
Vlada Crne gore bila je juče domaćin predtenderske konferencije za dodelu koncesije za aerodrome Crne Gore kojoj su prisustvovali zainteresovani investitori, saopšteno je iz njene službe za odnose s javnošću. Kako se navodi, konferencija je okupila… »

[EKSKLUZIVNO] MUP-ov Erbas H145M danas prvi put od uvođenja u upotrebu gasio požar

Tango Six 31.10.2019
Dok je Vojska Srbije tek primila svoj drugi naručeni Erbas H145M, Helikopterska jedinica MUP-a Srbije svoju do sada pristiglu flotu (preostaje im isporuka još jednog primerka najkasnije do aprila sledeće godine) operativno već koristi u punom… »

Počela rusko-srpska vazduhoplovna vežba BARS-2019, srpski piloti ponovo na nebu Astrahana

Tango Six 30.10.2019
Piloti Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane Srbije izvešće u periodu od 30. oktobra do 1. novembra, u Astrahanskoj oblasti, u Rusiji zajedničku letno-taktičku vežbu ‘’BARS-2019’’, saopšteno… »

Crnogorski premijer: Vlada neće ugasiti Montenegro Airlines, sprema se „lex specialis“ za rešavanje duga kompanije

Tango Six 30.10.2019
Premijer Crne Gore Duško Marković rekao je u sinoćnjem intervjuu Radio Televiziji Crne Gore da vlada koju vodi radi na pripremi „lex specialisa“ kojim će biti omogućeno da se „u jednom srednjem roku od pet godina reši pitanje duga Montenegro… »

Ruski raketni sistem S-400 pod lupom: Da li je zaista svemoguć?

Tango Six 29.10.2019
Druga etapa rusko-srpske PVO vežbe “Slovenski štit“ održana je na teritoriji Srbije u periodu od 23. do 28. oktobra. Tom prilikom ruska vojska je prvi put za potrebe izvođenja vežbe u jednu stranu državu prebacila svoje PVO sisteme. Osim… »

[NAJAVA] Otvoreni dan aerodroma “Morava“ i 98. vazduhoplovne brigade

Tango Six 29.10.2019
Kako je za Tango Six potvrđeno iz 98. vazduhoplovne brigade (vbr), u subotu 2. novembra će na aerodromu “Morava“ u Lađevcima biti organizovan Otvoreni dan sa početkom u 10 časova. Ulaz će biti na vojnoj kapiji aerodroma, biće slobodan a… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Je li Crna Gora naučila na fijasku Slovenije? – 2. dio

Tango Six 29.10.2019
Slovenija je u samo par godina uspjela uništiti svoj zračni promet i iz vodeće zrakoplovne zemlje regije pasti na čvrsto zadnje mjesto. Prešla ju je čak i BiH i to prije nego je bankrotirala Adria. Sa bankrotom Adrie slovensko zrakoplovstvo će… »

Tango Six, najnovije vesti »