Tango Six

Hrvatska završila remont 10 helikoptera Mi-171Š

Tango Six pre 25 dana
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Hrvatske, u ponedeljak 23 septembra je u kasarni ‘’Pukovnik Marko Živković’’ na aerodromu Pleso, održana prezentacija remontovanih helikoptera Mi-171Š iz sastava Eskadrile višenamenskih helikoptera, 91… »

Adrija Ervejz „privremeno“ obustavila sve letove za danas i sutra

Tango Six pre 27 dana
Nacionalna avio-kompanija Slovenije Adrija Ervejz objavila je sinoć da će „privremeno“ obustaviti sve operacije iz svojih baza u Ljubljani, Prištini i Tirani u utorak i sredu. – Odluka da privremeno obustavimo letačke operacije je posledica… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] PSO linije u regiji (1. dio)

Tango Six pre 26 dana
PSO je danas izgovor za pomoć kompanijama uz rastezanje pravila. PSO je danas izvor frustracija, PSO je izgovor, PSO je nada za minijaturne aerodrome da će se, dobe li ga, izvući iz gliba, PSO jest način života za dobar broj aerodroma, a tamo gdje se… »

Bosna i Hercegovina za potrebe svojih oružanih snaga nabavlja dva višenamenska helikoptera UH-1H-II Huey II

Tango Six pre 27 dana
Kako je u subotu 21. septembra prenela Balkanska bezbednosna mreža, u toku je nabavka dva višenamenska helikoptera Bell Huey II za potrebe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Čitav proces biće sproveden u okviru programa za izvoz naoružanja Foreign… »

Aerodrom „Nikola Tesla“: Manja nezgoda kod gejta A10

Tango Six pre 30 dana
Povodom netačnih informacija koje su se pojavile u nekim medijima, Aerodrom „Nikola Tesla“ izdao je saopštenje o manjem incidentu koji se dogodio van piste na beogradskom aerodromu i, kako naglašavaju, nije uticao na redovnosti saobraćaja: – Oko… »

MAKS 2019: Detaljno smo pregledali Mi-35M i Mi-35P

Tango Six pre 30 dana
Na međunarodnom avio-kosmičkom salonu MAKS 2019, ruska kompanija ‘’Ruski helikopteri’’ prikazala je, što na statičkoj izložbi, što u letu, sve moguće tipove helikoptera koje trenutno može da ponudi na svetskom tržištu, počevši od… »

Završena dvodnevna vežba traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu „SAREX 38-19“

Tango Six pre 31 dan
Juče je u Vršcu završena najveća dvodnevna vežba traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu „SAREX 38-19“ uz međunarodnu ICAO radionicu posvećenu istoj tematici, saopšteno je iz DCV-a. – Drugim danom velike međunarodne vežbe traganja… »

[REPORTAŽA] BIAS 2019: Rumunsko remek-delo među aeromitinzima

Tango Six pre 31 dan
Ovogodišnji Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition, opšte poznat kao BIAS airshow, održan je 24. avgusta na bukureštanskom aerodromu Aurel Vlaicu koji se nalazi u okrugu Băneasa, oko 8,5 km severno od centra glavnog grada… »

Erbas: Nema zamene Super Pume pre 2030. godine

Tango Six 18.09.2019
Kako je 9. septembra preneo Flightglobal, Erbas Helikopteri su isključili mogućnost da se u dogledno vreme predstavi naslednik familije dvomotornih helikoptera Super Puma, izjavio je izvršni direktor kompanije. Govoreći na svečanosti održanoj 6… »

[NAJAVA] Gazprom neft takmičenj u punjenju aviona gorivom od 1. do 4. oktobra

Tango Six 18.09.2019
Takmičenje profesionalaca koji pune avione gorivom „Aviation Fueling Challenge“ u organizaciji kompanije Gazprom neft Aero (Gazprom je vlasnih 56% Naftne industrija Srbije) održaće se od 1. do 4. oktobra ove godine u Beogradu. Pored takmičarskog… »

Tango Six, najnovije vesti »