Tango Six

Crnogorski regulator potvrdio: Nema ugrožavanja bezbednosti vazdušnog saobraćaja iznad Srbije i Crne Gore; Sindikat izneo…

Tango Six 13.12.2019
Nakon pokretanja vanrednog inspekcijskog nadzora od strane Direktorata civilnog vazduhoplovstva, o stanju u SMATSA-i oglasio se i crnogorski regulator. Sindikat Kontrolora letenja izdao još jedno saopštenje o navodnim nedostacima u ovoj agenciji. „Ne… »

[POSLEDNJA VEST] Bosna i Hercegovina nabavlja četiri helikoptera UH-1H-II

Tango Six 13.12.2019
U domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu jutros je ministarka odbrane BiH Marina Pendeš potpisala ugovor o nabavci četiri helikoptera UH-1H-II Huey II koje će korisiti Oružane snage BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH. Kako se… »

Udruženje pilota „Tigrovi“ promoviše poziv vojnog pilota po srednjim školama u Srbiji

Tango Six 12.12.2019
Članovi Udruženja pilota „Tigrovi“ iz Kraljeva, uz pomoć Ministarstva odbrane obišli su tokom oktobra, novembra i obići će u decembru po jednu srednju školu u Srbiji u kojima će organizovati časove popularizacije vazduhoplovstva. Kako su iz… »

[EKSKLUZIVNO] RV i PVO neće nabavljati inostrane školsko-borbene avione; Posle Orla 2.0 modernizuje se Supergaleb G-4

Tango Six 10.12.2019
Kako je na nedavno završenom vazduhoplovnom sajmu u Dubaiju ekskluzivno za Tango Six izjavio v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse dr. Nenad Miloradović, Srbija, zbog šire strategije modernizovanja svoje školsko-borbene komponente… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] airBaltic još jedan primjer kako se može biti uspješan

Tango Six 10.12.2019
Prije dva mjeseca sam pisao o primjeru LOT-a koji je od mega-gubitaša pred bankrotom postao izuzetno uspješna kompanija samo zahvaljujući promjeni managementa i poslovne logike. Kompanija je to uspjela restrukturacijom u manje od 5 godina. I dok su… »

[POSLEDNJA VEST] Vlada Crne Gore odlučila da uloži 155 miliona evra u Montenegro airlines u narednih 6 godina; obezbeđene…

Tango Six 09.12.2019
Kako je večeras saopštila Vlada Crne Gore nakon upravo završene sednice, država neće uložiti, kako je to prvobitno objavljeno, samo 21 miliona evra u krpljenje rupa, odnosno „konsolidaciju“ svoje nacionalne avio-kompanije, već pokreće znatno… »

Kratka istorija upotrebe helikoptera Mi-24 u Severnoj Makedoniji

Tango Six 09.12.2019
Severna Makedonija je gnezdo danas jednog od borbeno najmoćnijih helikoptera – sovjetskog Mi-24V NATO oznake Hind-E. Vazduhoplovni entuzijasta Dragan Cvetić je imao sreće da prisustvuje noćnim trenažnim letovima koji su obavljeni oktobra ove godine… »

Vučić: Nećemo kupiti S-300/400, „usporavamo“ sa kupovinom novog naoružanja; Od Rusije „rekordni popusti“ za…

Tango Six 09.12.2019
Srbija neće nabavljati raketni sistem S-300/400. Na najavljeni zaokret u formi prestanka kupovine naoružanja delom su uticale Sjedinjene Američke Države i dominantno potreba za trošenjem novca na novi nacionalni investicioni plan, čulo se tokom… »

[FOTO REPORTAŽA] Prikaz novih helikoptera Vojske Srbije, glavna zvezda ruski desantno-jurišni Mi-35M

Tango Six 09.12.2019
Nakon isporuke svih helikoptera koji su u periodu od decembra 2016. do 2018. godine naručeni za Vojsku Srbije, u subotu 7. decembra je na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ uz prisustvo najvišeg državnog i vojnog vrha, organizovano… »

Prva javna razmena stavova Sindikata kontrolora i SMATSA-e; DCV pokrenuo vanredni inspekcijski nadzor

Tango Six 06.12.2019
Direktorat civilnog vazduhoplovstva pokrenuo je vanredni inspekcijski nadzor nad SMATSA-om, prenosi Radio slobodna Evropa. U pisanom odgovoru na pitanja ovog medija DCV navodi da je „u vezi sa navodima iz saopštenja Sindikata kontrole letenja od… »

Tango Six, najnovije vesti »