Tango Six » Vesti dana

http://tangosix.rs

Tango Six

Rumunija nastavlja proces dalje nabavke aviona F-16, za sada ne razmišlja o F-35

Tango Six pre 27 dana
Bugarski vazduhoplovni internet portal Aeropres preneo je u petak 19. aprila izjavu rumunskog ministra odbrane Gabriela Leša da će njegova zemlja do kraja ove ili početkom sledeće godine potpisati ugovor o nabavci pet polovnih borbenih aviona F-16 od Portugalije. Leš je na konferenciji za... »

[NAJAVA] Otvoreni dan na aerodromu Batajnica: U letačkom programu MiG-29, Super Galeb G-4, Mi-17 i Gazela

Tango Six pre 28 dana
U okviru Dana Vojske Srbije na aerodromu Batajnica biće održana vojna svečanost 23. aprila od 11 časova, nakon koje slede taktičko-tehnički zbor i letački program, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Kako navode, događaj je otvoren za javnost, ulaz je slobodan, a program za posetioce... »

Poslednja prilika za učešće na Svetskom finalu: Odabrani predstavnici Srbije u dve kategorije za Red Bull Paper Wings u Austriji; U toku prijava za treću

Tango Six pre 28 dana
Nacionalno finale Red Bull Paper Wingsa, održano juče na beogradskom splavu Kolos, donelo je dvojicu predstavnika Srbije na Svetskom finalu u Austriji koji su se pokazali kao najbolji u kategorijama vremenski i daljinski let. Dva srpska imena koja će se na finalu u Salzburgu naći na listi... »

SAD će iz svojih viškova donirati Albaniji tri helikoptera UH-60 Black Hawk

Tango Six pre 28 dana
Kako je u subotu 20. aprila prenelo Ministarstvo odbrane Albanije, tokom nedavne posete ministarke odbrane Oljte Džačke Sjedinjenim Državama potpisan je bilateralni sporazum o donaciji višenamenskih dvomotornih helikoptera Sikorsky UH-60 Black Hawk. Ministarka je boraveći u SAD posetila bazu... »

[NAJAVA] Nacionalno finale Red Bull Paper Wingsa u nedelju na beogradskom splavu Kolos; Otvorene prijave i za nezavisnu kategoriju akrobatski let

Tango Six pre 31 dan
Kvalifikacije Red Bull Paper Wingsa konačno su gotove, a Niš, Novi Sad, Beograd i Kragujevac dobili su svoje učesnike nacionalnog finala koje će biti održano 21. aprila u Beogradu na splavu Kolos sa početkom u 17 časova. Kvalifikacije u ta četiri srpska grada birale su po tri najbolja... »

Ruski MiG-31BM dobio rakete vazduh-vazduh velikog dometa R-37M

Tango Six pre 31 dan
Trenutno najbrži borbeni avion na svetu jeste ruski lovac-presretač MiG-31 koji je ujedno i jedan od najvažnijih stubova protivvazduhoplovne odbrane Ruske Federacije. To je jedinstveni borbeni sistem kome, po mnogim karakteristikama, pre svega brzinskim i visinskim, trenutno nema premca u svetu.... »

Načelnica Nišavskog upravnog okruga: Izabran novi direktor Aerodroma Srbije; Očekujemo prebacivanje sedišta kompanije u Niš

Tango Six 18.04.2019
Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski juče je u emisiji „U fokusu“ televizije Zona plus ekskluzivno najavila početak rada niškog gradskog odbornika i predsednika Nadzornog odbora „Konstantina Velikog“ Mihajla Zdravkovića kao novog direktora preduzeća „Aerodromi... »

Grčka razmatra nabavku borbenih aviona F-35 kako bi zamenila svoje najstarije F-16

Tango Six 18.04.2019
Grčka razmatra moguću nabavku 25 do 30 jednomotornih, jednosedih, višenamenskih CTOL (conventional takeoff and landing) borbenih aviona Lockheed Martin F-35A Lightning II koji bi zamenili 23 najstarija aviona Lockheed Martin F-16C i D Fighting Falcon u verziji Block 30 koji se nalaze u službi RV... »

[NAJAVA] Prvo kolo lige Srbije u preletu paraglajderom u Novom Pazaru

Tango Six 18.04.2019
Piloti paraglajdera koji se takmiče u disciplini prelet počinju ovogodišnju sezonu takmičenjem „Novi Pazar Open“ u subotu 20. aprila u Novom Pazaru, saopšteno je iz Vazduhoplovnog saveza Srbije. Kako navode, takmičenje je međunarodnog karaktera i prvo kolo lige Srbije u preletu... »

Uzroci i posledice otkazivanja isporuke F-35 Turskoj

Tango Six 18.04.2019
Administracija SAD je pre desetak dana i definitivno blokirala dalju isporuku borbenih aviona pete generacije F-35 Turskoj zbog odluke ove države da ostane pri ranijem ugovoru o kupovini sistema protivvazduhoplovne odbrane S-400 od Rusije. Ova vest, međutim, nije previše veliko iznenađenje za... »

©2019 Netmark d.o.o.