Tango Six

Embraer prikazao svoj novi E195-E2 Montenegru i Er Srbiji

Tango Six 18.09.2019
Proizvođač aviona Embraer organizovao je prekjuče i juče turneju promocije svog unapređenog mlaznjaka E195. „E2“ u atraktivnoj „Profit hunter“ šemi prikazan je nacionalnim avio-kompanijama Crne Gore i Srbije. U sklopu dvodnevne posete… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dubrovnik najuspješniji aerodrom regije

Tango Six 17.09.2019
Nemalo puta možemo pročitati da je Dubrovnik najbolje vođeni aerodrom u regiji. On nema najveće povećanje broja putnika svake godine, čak ni najveći postotak povećanja, nema ni najviše novih putnika, on nema najveći broj novih linija svake… »

Patrik Ki u Crnoj Gori: Visok nivo sigurnosti vazdušnog saobraćaja evropski prioritet

Tango Six 16.09.2019
Održavanje visokog nivoa sigurnosti vazdušnog saobraćaja prioritet je za evropske vazduhoplovne vlasti, i to je u ovoj oblasti jedan od ključnih izazova, ocijenio je izvršni direktor EASA-e Patrik Ki na nedavno održanom Forumu o međunarodnoj… »

Kako funkcioniše Distance learning u teorijskoj obuci za ATPL teoriju: Škola letenja Aero Mond održavaće samo 10% časova u…

Tango Six 12.09.2019
Škola letenja Aero Mond nedavno je objavila poziv za svoju jesenju klasu polaznika, budućih pilota. Ono što će od ove jeseni odvojiti ovaj ATO od drugih u Srbiji je implementacija učenja teorije za ATPL dozvolu na daljinu. Polaznici koji se prijave… »

[FOTO REPORTAŽA] AIRPOWER 2019: Loše vreme nije pokvarilo zabavu

Tango Six 12.09.2019
I ove godine, početkom septembra, veliki broj zaljubljenika u avijaciju okupio se u vazduhoplovnoj bazi Hinterstoisser, u blizini austrijskog gradića Zeltweg da prisustvuje jednom nesvakidašnjem događaju u organizaciji austrijske vojske i kompanije… »

Er Srbijin A330 na C Checku od 24. septembra do 6. oktobra

Tango Six 11.09.2019
Nacionalna avio-kompanija saopštila je jutros da će njen jedini širokotrupni avion Erbas A330-202 YU-ARA biti na redovnom održavanju (C check) od 24. septembra do 6. oktobra. – Zbog redovnog tehničkog održavanja, koje Er Srbija uvek planira na… »

Vojska Srbije u Rusiji učestvuje na prvoj rusko-srpskoj PVO vežbi “Slovenski štit 2019“

Tango Six 11.09.2019
Kako je jutros saopšteno iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije, jedinice protivvazduhoplovne odbrane Rusije i Srbije prošle su intenzivnu obuku na savremenim trenažnim sistemima u školskom centru protvvazduhoplovnih raketnih snaga… »

Crna Gora domaćin EASA foruma: Poverenje u vazduhoplovstvo i održivost ključna pitanja

Tango Six 11.09.2019
Crna Gora je zemlja domaćin sedmog Foruma o međunarodnoj saradnji, koji organizuje EASA. Skup koji se održava u Budvi okuplja oko 100 predstavnika vazduhoplovnih vlasti iz 47 zemalja i tokom tri dana baviće se brojnim aktuelnim temama iz… »

Višenamenski borbeni avion Su-30, univerzalni član familije Flankera

Tango Six 11.09.2019
Jedan od najuspešnijih proizvoda ruske vazduhoplovne industrije u poslednjih 30 godina jeste dvomotorni srednjekrilni višenamenski borbeni avion Su-30. Tome svedoče podaci da je ovaj avion u tom periodu nabavilo 13 zemalja kojima je isporučeno ili su… »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Hoće li Adria doživjeti zimu?

Tango Six 10.09.2019
Putnici su isfrustrirani, mediji pune stranice kritikama, političari peru ruke, Adria je postala dežurna tema u Sloveniji. Kako se jedna dobra priča prometnula u toliko negativnosti? Je li za negativni image krivica na strani senzacionalističkih… »

Tango Six, najnovije vesti »