Telo Nasralaha pronađeno netaknuto u ruševinama, stradao od jačine eksplozije

Beta pre 2 sata

Telo lidera libanskog Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha pronađeno je na poprištu izraelskog vazdušnog udara u južnim bejrutskim predgrađima i netaknuto je, rekli su danas jedan medicinski i jedan bezbednosni izvor na koji se poziva Rojters, preneli su izraelski mediji.

I mada je u jučerašnjem saopštenju Hezbolaha potvrđena smrt Nasralaha, a nije navedeno kako je ubijen, ni kada će biti sahranjen, dva izvora su danas rekla da na njegovom telu nije bilo direktnih rana i da se čini da je uzrok smrti trauma od jačine eksplozije.

Strani mediji su izvestili da su članovi Hezbolaha u subotu našli telo Nasralaha uz telo komandanta južnog fronta Alija Karakija.

Izraelska vojska je danas saopštila da je uz Nasralaha ubijeno više od 20 operativaca Hezbolaha u izraelskom udaru u petak i izraelski mediji su objavili imena petorice, uključujući Karakija.

Takođe je navedeno da su Ibrahim Husein Đazini, vođa Nasralahove lične bezbednosne jedinice i Samir Tafik Diab, njegov savetnik, bili najbliži vođi i kao takvi "značajan izvor informacija o funkcionisanju terorističke organizacije Hezbolah i posebno Nasralaha".

Komandanti Hezbolaha i Nasralah okupili su se u glavnom podzemnom centru kada je pogođen.

IDF je rekla da je to mesto ispod stambenih zgrada, blizu škole kojom rukovode UN.

(Beta, 29.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »