Brnabić vikala na opozicione poslanike, tvrdila da lažu i varaju

Beta pre 3 sata

Predsednica skupštine Ana Brnabić vikala je danas na opozicione narodne poslanike, optuživši ih da lažu i da nemaju kredibilitet.

"Vi lažete i varate, vi lažete i varate, vi lažete i varate tri dana ljudi", vikala je Brnabić nakon izlaganja poslanice Danijele Nestorović koja je ponovo iznela stavove protiv iskopavanja litijuma, citirala mišljenje profesora Ratka Ristića i kritikovala nastupe lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja.

Brnabić je sa mesta poslanice rekla da je Nestorović između ostalog, "slagala da je prijavila da joj je neko probušio gume", a da predsednica skupštine ima saznanja da je to učinjeno tek u 10.45, odnosno nakon što je poslanica rekla da je već prijavila, što je kako smatra, znak da poslanica nema kredibilitet.

Predsedavajuća Snežana Paunović rekla je da nije videla razlog da Brnabićki oduzme reč.

Poslanik SNS Milenko Jovanov je rekao da je profesor Ristić izneo "gomilu bljuvotina" i da se ne može svačije pismo uzeti kao argument.

Ministarka rudarstva i energetike takođe je kritikovala stavove profesora Ratka Ristića, rekavši da je izneo mnogo laži i da opozicija i dalje vodi kampanju dezinformacija.

U skupštini traje rasprava o zabrani iskopavanja litijuma, a osim ovlašćenih predstavnika prijavljeno je još 79 govornika.

(Beta, 09.10.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »