Stojmenović (ZLF): Šapić nema ničiju podršku u vođenju Beograda

Beta pre 2 sata

Šefica odborničke grupe Zeleno-levog fronta u Skupštini grada Beograda Natalija Stojmenović ocenila je danas, govoreći o tome što je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić navodno izgubio podršku Socijalističke partije Srbije (SPS), da Šapić nema ničiju podršku u vođenju grada.

"Mene ne bi čudilo da je to čak instruisano iz nekih krugova Srpske napredne stranke (SNS). Ja mislim da Šapić nema ničiju podršku u vođenju grada, ali ono što je najvažnije - nema podršku građana u onome što radi", rekla je Stojmenović za televiziju N1, govoreći o izjavama više funkcionera SPS da se "kaju" što su podržali Šapića kao kandidata za gradonačelnika.

Upitana o najavljenom zatvaranju i sudbini Starog savskog mosta u Beogradu, ona je ocenila da taj most trenutno "služi Šapiću u nadigravanju unutar SNS".

Suština u celoj priči oko Starog savskog mosta, prema njenim rečima, je to da je država Srbija podigla kredit kako bi se na tom mestu izgradio novi most i da će to plaćati svi građani Srbije, ne samo Beograđani.

"Vrlo je jasno da se to radi da bi se jednom privatnom gradu, koji je izgleda i osnovni projekat beogradske SNS vlasti - Beograd na vodi, omogućilo jedno prijatno okruženje. Videli smo da u Beogradu na vodi možete da dobijete dostojanstven i normalan park, dok u Borči ne može da se rekonstruište postojeći", navela je Stojemnović.

Ocenila je da će se uklanjanjem tog mosta napraviti još veći saobraćajni kolaps u gradu jer nije predložena alternativa dok traje uklanjanje, kao i da mnoge opozicione stranke podržavaju Združene inicijative i pokrete u borbi za očuvanje mosta, kojima će se pridružiti u vaninstitucionalnoj borbi.

"U svim akcijama, blokadama i svemu što organizuju ćemo učestvovati. Institucionalno smo već pokretali neke odluke, tako da kao i uvek, nastavljamo borbu na više frontova", kazala je Stojemnović.

Upitana da li se može sprečiti zatvaranje mosta, kazala je da veruje u moć građana da spreče loše odluke, uz ocenu da se u prethodnim godinama videlo da vlast reaguje samo na pritisak.

(Beta, 17.10.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »