Ministri Srbije, Mađarske i Slovačke o borbi protiv nelegalnih migracija

Beta pre 1 sat

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je danas o merama protiv nelegalnih migracija razgovarao na trojnom sastanku u Slovačkoj sa svojim kolegama iz Mađarske i Slovačke, Šandorom Pinterom i Mateušom Eštokom.Dačić, Pinter i Eštok su razmotrili stanje na "Zapadnobalkanskoj migratornoj ruti" i saglasili se da će nastaviti preduzimanje svih mera protiv iregularnih migracija, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Dačić je kazao da njegovo ministarstvo "svakodnevno radi na suzbijanju iregularnih migracija i krijumčarenja migranata preko teritorije Srbije i na svim graničnim prelazima preduzima sve neophodne dodatne mere za efikasniji nadzor".

U saopštenju piše da su trojica ministara podsetila da su zvaničnici EU pozitivno ocenili rezultate Srbije i Mađarska u zaustavljanju velikog migratornog talasa uz znatno smanjenje broja iregularnih migranata.

Dačić je u delegaciji Srbije koju u Komarnu, u Slovačkoj, predvodi predsednik Aleksandar Vučić na sastanku s premijerima Slovačke i Mađarske, Robertom Ficom i Viktorom Orbanom, o zaštiti granica EU od ilegalne migracije.

(Beta, 22.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »